Boers Tuinbouw aan de slag met nieuwe tuin

Tholen - Begin deze week werd de akte getekend en is de tuin aan de Raaphortslaan 1C in Monster officieel van Boers Tuinbouw. Ondertussen zijn ze er al even bezig, eind oktober werd met de eerste werkzaamheden aangevangen en de bedoeling is in week zes de eerste planten op te kunnen poten.


Gijs, Gerrit en Leon Boers samen met Theo van Wingerden (tweede van rechts)

Verkopende partij is paprikakweker Theo van Wingerden, die stopt als teler. Op twee aan elkaar gekoppelde tuinen van elk 2,5 hectare glas teelde hij er oranje paprika. Om beide kassen geschikt te maken voor de teelt van potplanten worden ze voorzien van een eb- en vloedbetonvloer. Daarnaast moet de verwarming aangepast worden, deze zal deels gedemonteerd worden en deels worden gebruikt voor het boven-verwarmingsnet. Ook wordt er geïnvesteerd in de interne logistiek met vaste banden, en daarnaast komt er een spuitrobot en een automatische uitzetvork voor op de heftruck. De eerste kas wordt nu dus onder handen genomen, het tweede deel aansluitend als de eerste kas klaar is.

In juli 2022 gaat dan ook de tuin aan de Kersenlaan 6 in
’s-Gravenzande, die onlangs is verkocht aan Cactuskwekerij van der Meer, over op de nieuwe eigenaar. De tweede vestiging aan de Monsterseweg 94 houdt men aan.

Boers Tuinbouw is het bedrijf van vader Gerrit en zijn zoons Leon en Gijs. Het assortiment van de kwekerij bestaat uit een breed assortiment eenjarige bloeiende planten, waaronder calibrachoa, cyclamen, dianthus, osteospermum, petunia, platycodon, salvia en Felicitara. De planten worden geleverd in verschillende potmaten. Dankzij de uitbreiding in meters is ook wat uitbreiding in assortiment mogelijk, en daarom introduceert Boers vanaf komend seizoen ook een assortiment bella fuchsia.

De koop werd bemiddeld door Willem de Bruin van Vollebregt Barten. Ook begeleidde de makelaar de verkoop van de locatie aan de Kersenlaan en bracht hen in contact met Van der Meer.

Voor meer informatie:
Boers Tuinbouw
Monsterseweg 94
2691 JK 's-Gravenzande
info@boerstuinbouw.nl
www.boerstuinbouw.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven