Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking sierteeltvervoerders Floriway officieel van start

Vandaag hebben De Winter Logistics, Van Zaal Transport, Wematrans en Royal FloraHolland de aandelenoverdracht voor Floriway ondertekend. Hiermee gaat de samenwerking tussen de sierteeltvervoerders officieel van start.

Floriway wordt een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. Kwekers en kopers zullen voorlopig niets merken van de samenwerking. De betrokken vervoerders blijven komend jaar onder hun eigen naam, opdrachten uitvoeren voor hun eigen klanten.


Het management van Floriway met v.l.n.r.: Ab van Marrewijk, Jan Weert Lont, Merijn van Zaal, Eric de Winter, Ton de Winter, Erik Lamers, Toon Vos, Gerbert de Vries, Arnoud de Vries

Toon Vos, algemeen directeur Floriway: “Onze vervoerders staan al decennia dicht bij de kwekers en kopers. Voor ons als specialisten in sierteeltvervoer is hét uitgangspunt dan ook de kwaliteit die we leveren in onze dienstverlening en we willen daarom dat die voor onze klanten overeind blijft. Ondertussen gaan wij aan de achterkant aan de slag met de integratie van de bedrijven. Op termijn zullen de bedrijven onder de nieuwe naam Floriway gaan opereren. We bouwen samen aan een efficiëntere keten door kennis en middelen te bundelen en willen ons onderscheiden door gemak en service te bieden. We willen op eigen kracht klanten voor ons winnen. Binnenkort kunnen we in meer detail vertellen hoe we dat concreet gaan doen.”

Goedkeuring Autoriteit Consument & Markt
Met Floriway kan Royal FloraHolland een groter deel van de logistieke sierteeltketen optimaliseren. Door de vervoersstromen voor directe en voor klok stromen te bundelen, kunnen we het vervoer en logistieke activiteiten vanaf de tuin slimmer regelen waardoor tijd en kilometers worden bespaard. Dit draagt bij aan de verduurzaming van de sector. In augustus maakte de Autoriteit Consument & Markt na uitgebreid onderzoek naar de marksituatie en de positie van Royal FloraHolland (RFH) in de sierteeltsector bekend haar goedkeuring te geven aan de samenwerking tussen Royal FloraHolland en de vervoersbedrijven. Kwekers, kopers en retailers hebben ook in de toekomst de vrije keuze om gebruik te maken van de vervoerder die hun voorkeur heeft. Van enige verplichting is geen sprake, ook niet bij levering op een RFH-locatie of afvoer vanaf een RFH-locatie.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: