Groot Groen beurst als vanouds

Tholen - De opkomst is in het verleden weleens iets groter geweest, zo schijnt het, maar de nadruk ligt dan ook op "iets". Als vanouds trok alles en iedereen met een beetje hart voor de Zundertse boomkwekerij naar Groot Groen, om daar het assortiment te presenteren, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten.

Rowin, Frans en Ralf van NED personeel; Paul Rongen en Esther van Uitert van Alfa Accountants en Adviseurs; Perry Pijnen van Plantenkwekerij de Pijnen, Hanneke van Dijk en Lendert de Vos van kwekerij Lendert de Vos en Daan Kuik van Jarini Dienstverlening; en Gerrit Luiten van Old Fruit Trees samen met Phil Evans van Planteria.

Klik hier voor een fotoreportage

'Bomen zijn booming', 'als je het nu niet verdient dan verdien je het nooit niet', 'we zijn praktisch uitverkocht': de Covid-run op alles wat groeit en bloeit gaat tot op de dag van vandaag onverminderd door. Of dat niet een keertje ophoudt? Afkloppen natuurlijk, maar er zijn vooralsnog geen tekenen dat zulks het geval zou zijn. Er zit veel geld in de economie, huizen zijn niet te betalen, maar verhuizen doet men nog altijd, en bovendien zit de sector an sich, voor zolang als de ideologische wind uit de linksgroene klimaathoek blijft waaien, gebakken. Puntje van zorg zit hem vooral in arbeid: de sector zit om handen verlegen, en het is maar de vraag of en zo ja waar die vandaan zouden moeten komen.

Standhouders zijn in overgrote meerderheid boomkwekers. Op een rondje door de paden komt men echter ook de nodige toeleveranciers tegen: machines, arbeid en accountancy, teeltbenodigdheden en een enkele softwareleverancier. De beurs is vandaag en morgen nog te bezoeken op het vertrouwde adres in Zundert (let wel, bezoekers parkeren aan de Meirseweg 54, 4881 MJ Zundert, vanwaar shuttlebusjes pendelen van en naar het beursterrein).

Klik hier voor een fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven