Plant World neemt JoGrow over

JoGrow wordt overgenomen door Plant World (de nieuwe naam Van der Arend Tropical Plantcenter). Door deze samensmelting zal het productassortiment verder worden verbreed, kunnen klanten beter ondersteund worden en wordt het managementteam met de toetreding van John Grootscholten verder versterkt. Gesteund door Synergia Capital Partners zal Plant World haar groeistrategie in de komende periode verder uitrollen. 

John Grootscholten, oprichter en algemeen directeur van JoGrow: “Gezien de bedrijfsculturen, het complementaire assortiment en het hoge kwaliteitsniveau van de twee bedrijven, passen JoGrow en Plant World uitstekend bij elkaar. In de nieuwe setting zie ik vele (groei)kansen en zijn wij instaat onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Tot slot komt de samenwerking de continuïteit van de bedrijven ten goede en versterken wij tegelijkertijd onze positie om nog meer in innovatie te kunnen investeren.”

René van der Arend, oprichter en algemeen directeur van Plant World en Van der Arend Tropical Plantcenter: “Met de samenwerking tussen Plant World en JoGrow slaan we een belangrijke slag in het realiseren van onze groeiambities. De twee bedrijven vullen elkaar, gezien het assortiment, uitstekend aan. Daarnaast ben ik erg verheugd met John’s toetreding tot de directie van Plant World. Ik ben er van overtuigd dat John van grote waarde zal zijn bij het realiseren van onze groeiplannen en kijk ik erg uit naar onze samenwerking!”

Synergia Capital Partners is een participatiemaatschappij die sinds haar oprichting in 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven actief in agri & food, industriële productie, business to business software en (zorg)dienstverlening. Synergia is gefinancierd door Nederlandse ondernemers en investeert in bedrijven. De investering in Plant World is een deelneming vanuit haar vijfde fonds (2020: €100m+) na eerdere investeringen in For Ever Gladiolen en de Viscon Group.

bron: Synergia Capital Partners B.V.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven