Synergia neemt meerderheidsbelang in Van der Arend Tropical Plantcenter

Van der Arend Tropical Plantcenter, producent en importeur van (sub)tropische planten en winterharde palmen, vindt in Synergia Capital Partners een partner die het bedrijf in de versnelling van haar groeiplannen kan ondersteunen. Met Synergia zal het bedrijf zich toeleggen op verdere innovatie, internationalisatie en verbreding van het productassortiment en heeft het meer slagkracht gekregen om koploper te worden in een consoliderende sector door middel van overnames. "Doel is," zo zegt Casper Companjen namens Synergia, "om de Europese markleider te worden op het gebied van groene planten en mediterrane bomen."

Synergia Capital Partners is een participatiemaatschappij die sinds haar oprichting in 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven actief in agri & food, industriële productie, business to business software en (zorg)dienstverlening. Synergia is gefinancierd door Nederlandse ondernemers en investeert in bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt.

De investering in Tropical Plantcenter is een deelneming vanuit haar vijfde fonds (2020: €100m+) na eerdere investeringen in For Ever Gladiolen en de Viscon Group. Rene van der Arend blijft aan als algemeen directeur.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven