Projectidee voor duurzame (giet)watervoorziening niet in Nationaal Groeifonds

Een projectidee van Glastuinbouw Nederland voor duurzame (giet)watervoorziening is niet opgenomen in het Nationaal Groeifonds. Dat deelt Guus Meis op de website van de brancheorganisatie. De betrokken ministeries hebben besloten dat het projectidee niet in aanmerking komt voor verdere uitwerking. 

Het Nationaal Groeifonds is opgezet voor grote projecten die de economie op langere termijn stimuleren en verduurzamen. Glastuinbouw Nederland heeft eerder dit jaar het projectidee ingediend om een leidingnet in het Westland en Midden-Delfland aan te leggen waarmee gezuiverd water van de waterzuiveringen Harnaschpolder in Den Hoorn en De Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland geleverd kan worden aan de glastuinbouw en andere bedrijven en sectoren die behoefte hebben aan natriumarm water.
 
Publieke investering in het leidingnet en waterzuivering is noodzakelijk om het project te kunnen realiseren, stelt Meis. "De investering is te groot om binnen een normale contracttermijn voor waterlevering (ca. 15 jaar) af te schrijven. Door publieke investering is de kostprijs van het gietwater niet veel duurder dan de huidige voorziening via regenwaterbassin en omgekeerde osmose, maar sluit de watervoorziening wel aan bij het gedachtegoed van de circulaire economie."

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven