Autumn Fair viert ontmoeting

Tholen - "Normaal gesproken heeft er altijd wel iemand iets te zeuren, maar nu volgens mij helemaal niemand." De bijna universeel uitstekend verlopen plantenverkoop van afgelopen jaar stond, in combinatie met er eindelijk weer eens uit mogen, garant voor een prima sfeertje op de eerste beurs bij Royal FloraHolland sinds ongeveer anderhalf jaar.


Danielle Vermeulen van Stolk Orchids en Mike Rijnsburger van Stolk Brothers; drukte in de stand bij Carl Sales Support; Dolf van Heijningen geflankeerd door Wim van den Akker en Mark van Velzen van BM Roses; en Martijn Frank en Jan Timmermans van PT Creations

Klik hier voor een fotoreportage

De Autumn Fair, een beursje waar kwekers de gelegenheid krijgen speciaal het assortiment voor de herfst in de spotlights te zetten, is normaal gesproken een gemoedelijke bijeenkomst. Dat was het ook dit jaar, maar waar de opkomst weleens te wensen over liet, was er nu veel volk. I.v.m. bekende omstandigheden moest weliswaar een maximum aan het aantal bezoekers gesteld worden, te weten 400 per dag, maar die kwamen dan ook allemaal.

Nieuw normaal
De plantenverkoop is vrijwel zonder uitzondering het afgelopen jaar uitstekend verlopen. Echt grote verschuivingen in assortiment worden dan ook niet verwacht. Wel lijkt de markt geleidelijk meer te stabiliseren, waarbij sommige producten mogelijk op een iets hoger 'normaal-niveau' komen te liggen t.o.v. pre-corona. Dat brengt dan wel weer enige onzekerheid met zich mee: zoals een van de standhouders het omschreef is door het afgelopen anderhalf jaar het 'kompas' voor wat prijzen in bijvoorbeeld het voorjaar zullen gaan doen wat van slag.

Maar als dat de problemen zijn... Klik hier voor een fotoverslag van de beurs.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven