16 september, Venlo-Blerick

Glastuinbouw klimaatneutraal als ambitie, maar hoe dan in Limburg?

Een van de ambities van de glastuinbouw is om klimaatneutraal te zijn in 2040. In Limburg wordt deze ambitie gedeeld. De overheid, de hoge gasprijzen én de markt wijzen in de richting van fossielvrij. Ondernemers zoeken individueel of met collega’s de koers naar duurzaamheid. 

Op die route liggen echter meerdere hobbels, zoals de ODE en een tekort aan CO2. Bovendien lijkt het erop dat de weg naar duurzaamheid via geothermie in Limburg is afgesloten. Er steekt tegenwind op zoals weerstand tegen biomassa en donkere wolken pakken zich samen als het gaat om CO2-beprijzing, fiscale maatregelen en emissie-doelstellingen.

Glastuinbouw Nederland en de overheid werken dit najaar aan een nieuw convenant. Volgens de belangenbehartiger een goed moment  om als sector met elkaar in gesprek te gaan tijdens een bijeenkomst. Waar staan we, wat komt op ons af, wat is haalbaar, hoe zetten we in en wat hebben we nodig? Regio Limburg en het energieteam van Glastuinbouw Nederland praten deelnemers aan de bijeenkomst graag bij op 16 september om daarna ook de balans op te maken.

Programma

Aanmelden
Dee bijeenkomst is voor leden van Glastuinbouw Nederland in Limburg. Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot woensdag 15 september 2021, 12.00 uur, mits er nog plaats is. In overleg kunt u een bedrijfsgenoot sturen of introducé meenemen.

Locatie
’t Raodhoes: Antoniusplein 2, 5921 GV, Venlo-Blerick


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven