Omsnoermachines Fromm maken opmars in AGF

Tholen - Kratten, kisten, dozen en fusten: in de wereld van vers worden er dagelijks vele miljoenen heen en weer gesjouwd en geschoven en gestapeld en geseald. Hoewel het logistieke proces steeds verder wordt geautomatiseerd, gaan zaken als verpakken, wikkelen en omsnoeren vaak toch nog met de hand. De vol- en semiautomatische omsnoermachines van Fromm maken daar een eind aan, tillen de efficiëntie naar een hoger plan en zijn nu ook steeds vaker te vinden op bedrijven in de land- en tuinbouw.

V.l.n.r.: Anika Bakker, marketing coördinator; Frank van Opijnen, product manager/project coördinator; en Aaldrik Drenth, algemeen directeur

Van origine is Fromm een Zwitsers familiebedrijf. Sinds de start in 1947 is het uitgegroeid tot een multinational met meer dan 40 kantoren en 1.200 medewerkers verspreid over heel de wereld. In 1980 werd een Nederlandse tak gestart en wel in Nieuwegein, waar het nog steeds gevestigd is en waar momenteel 30 personeelsleden werkzaam zijn. Van oudsher is Fromm een gevestigde naam in de staal-, hout- en betonindustrie; de laatste jaren maakt het echter opgang in zowel de AGF- als de sierteeltsector, en worden de oplossingen van Fromm steeds relevanter.

Behalve op efficiëntie is met de omsnoeringsmachines ook een duurzamere bedrijfsvoering te realiseren. “We zijn over het algemeen allemaal sterk geneigd naar het materiaal te kijken. Minder plastic is goed. Maar hóe je het materiaal gebruikt is ook belangrijk”, weet algemeen directeur Fromm Nederland Aaldrik Drenth. “Als het materiaal van hoge kwaliteit is heb je er minder van nodig, en kun je bijvoorbeeld besparen op de dikte van een omsnoerband. En dat is winst.”

Onderscheidend van de groothandel
Natuurlijk zijn er in Nederland meer aanbieders als het gaat om bandeleer(omsnoerings)machines, automatische wikkelaars, omsnoeringsmachines etc. Het grote verschil is dat Fromm geen handelaar is, maar een fabrikant en dus alles, van ontwerp tot levering en onderhoud, in eigen hand heeft. “Dat biedt veel voordelen,” vult Frank van Opijnen, product manager en project coördinator, aan. “Zo kunnen we de klant beter adviseren, we kunnen op maat produceren en we hebben eigen monteurs in dienst die kunnen inspringen bij reparatie of vervanging (of een klant eventueel kunnen voorzien van een leenapparaat).”

Productie
In Europa vindt de productie hoofdzakelijk plaats in Italië en Duitsland. In Italië worden machines geproduceerd, in Duitsland worden zowel machines als omsnoermaterialen en beschermingsmaterialen (airpads) vervaardigd. Bovendien staat er in Duitsland een recyclingfabriek voor het maken van PET-granulaat als basis voor polyester omsnoerband, welke worden vervaardigd uit de statiegeld PET-flessen.

Voor meer informatie:
Fromm Nederland
www.fromm.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven