Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Boland, Veilingmeester Planten (o.a. Roos)

Vrouwen bloot handel in de goot

In onderstaande weer een nieuwe blog van de veilingmeesters van Royal FloraHolland, waarin zij een actueel beeld van de markt schetsen. Deze keer is de pen voor Erik Boland, Veilingmeester Planten (o.a. Roos).

Deze slogan was helaas weer eens van kracht door de zeer warme week die achter ons ligt. Dit fenomeen blijft onwennig, zeker als je kijkt naar een paar weken geleden toen de prijzen super waren. Dit in vergelijking met de laatste twee weken, waar je nog maar een schijntje kreeg voor je mooie product. Helaas waren er meerdere voorbeelden van planten waarbij het aanbod groter was dan de vraag. Bij de klok werkt vraag en aanbod nu eenmaal zo.

Functies van de klok
Eén van de functies van de klok is als “losmaker” als de verkoop stagneert: de klok is dan de plek waar je product bijna altijd wordt verkocht. Elk product is welkom!

Veilingmeesters doen er alles aan om een optimale prijs te krijgen voor zowel kweker als koper en veilen dan met “fluwelen handschoenen” aan; we gaan altijd met zorg om qua afname en hoeveelheden. Dit gebeurt ook andersom met een zeer groot aanbod en een kleinere vraag vanuit de markt.

Als veilingmeesters zien we bepaalde kopers ineens bepaalde producten wél weer kopen. Bij een dalende prijsvorming dient een andere markt zich aan. De producten vallen nu in de prijsrange die bij deze kopers past. Ook zien we dat bepaalde kopers weer veel grotere hoeveelheden kopen.

Verwachting
Veel jaarrond bloemen- en plantenkwekers gaan in de zomerstand: daar zien we vast en zeker een lagere productie. Zomerbloemenkwekers komen met productie van buiten. De import doet een stapje terug qua planten én bloemen. Wat we bijna zeker weten is dat bij de terugkomst van vakantie de prijzen weer op zullen lopen maar daarvoor moeten we eerst de komende twee zomermaanden door.

Afsluiting
Nederland gaat weer “open”, dus er komen weer festivals, trouwerijen en evenementen. Restaurants openen weer en werknemers gaan weer (deels) terug naar kantoor. Op veel van deze plekken worden bloemen en planten gebruikt. Veel van deze bloemen en planten worden verhandeld via klokken van Royal FloraHolland: we hopen dat vraag en aanbod mooi in evenwicht blijft zodat wij als veilingmeesters een mooie prijsvorming kunnen realiseren. Toch blijft het koffiedik kijken want het weer is en blijft koopman.

Erik Boland, Veilingmeester Planten (o.a. Roos)

Connect to Grow
U bent welkom om aan te voeren of te kopen op de klok. Neem contact op met de klantenservice van Royal FloraHolland: 088 789 89 89 en vraag naar een accountmanager of een veilingmeester.

Publicatiedatum: