Bijna één miljoen bollen besteld

Velt-samenaankoop biobloembollen breekt record

Heel wat tuinen, terrassen en balkons krijgen volgend voorjaar flink meer kleur. Ruim 4500 liefhebbers hebben namelijk deelgenomen aan de derde samenaankoop biologische bloembollen van Velt, wat een record is. In totaal werden bijna één miljoen bloembollen besteld.

Krokussen en narcissen populair
Van 15 maart tot en met 20 mei bood Velt iedereen de kans om mee te doen met de samenaankoop biologische bloembollen. En dat werd massaal gedaan. De ruim 4500 bestellers kunnen hun bloembollen in het najaar afhalen. Dan kunnen ze ook meteen de grond in.

In de bestellijst prijkten verschillende soorten wilde tulpen, sierlook, hyacintachtigen, vogelmelk en meer. Vooral krokussen en narcissen waren populair. Crocus tommasinianus 'Ruby Giant', Narcissus cyclamineus 'Tête à Tête' en Crocus tommasinianus 'Barr's Purple' vormen de top 3.

Duw in de rug voor telers
Door het record aan bestellingen krijgen telers van biologische bloembollen dankzij de samenaankoop een flinke duw in de rug, waardoor ze verder kunnen investeren en uitbreiden. Het areaal aan biologische bloembollen bedraagt immers amper 0,3% van het totale bollenareaal in Nederland, waar de meeste bloembollen vandaan komen.

Velt blikt dan ook tevreden terug op de samenaankoop. Met bijna één miljoen bloembollen zijn er zelfs dubbel zoveel verkocht als vorig jaar. Behalve particulieren nemen ook organisaties, scholen en gemeenten deel aan de samenaankoop. Een voorbeeld is de gemeente Londerzeel in de provincie Vlaams-Brabant. Zij bestelden zo’n 750 biobloembollen voor hun begraafplaatsen.

Voor meer informatie:
Velt vzw
+32 (0)3 281 74 75
info@velt.nu
www.velt.nu


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven