29 juni

Nederlandse en Israelische telers uitgenodigd tot online delen kennis

Langzaam maar zeker begint het Nederlandse tuinbouwecosysteem steeds meer op die van Israël te lijken. Reden genoeg voor Israeli Export Institute, Greenport West-Holland en Innovation Quarter om op 29 juni telers uit beide landen uit te nodigen in een online seminar kennis uit te wisselen en zakelijke kansen te verkennen. Zeven Israëlische bedrijven presenteren hun technologieën voor in de kas.

In de afgelopen decennia is Israël een van de koplopers geworden op het gebied van glastuinbouwtechnologieën. Het is niet verwonderlijk dat juist hier dergelijke innovatieve oplossingen ontstaan, aldus de organisatoren van het evenement. 

Lange tijd moesten de Israëli's zelfvoorzienend zijn en werden ze gestimuleerd om innovatief te zijn als het ging om het telen van gewassen op hun arme woestijngronden met beperkte mankracht. Het resultaat van deze innovatieve mindset is vandaag de dag duidelijk: Israëlische tuinders ontwikkelen geavanceerde irrigatietechnieken, klimaatbeheersingssystemen en robotsystemen voor in kassen.

Nederland kan van Israël leren
Langzaam maar zeker begint het Nederlandse tuinbouwecosysteem steeds meer op die van Israël te lijken. Zo hebben Nederlandse telers door de wereldwijde klimaatverandering vaker te maken met droogte en waterschaarste. Daarnaast leidt de enorme wereldwijde vraag naar Nederlandse gewassen regelmatig tot personeelstekorten in de kassen.

Daarom worden Israëlische kastechnologieën steeds interessanter voor het hele Nederlandse tuinbouwecosysteem. Verder zouden ook Nederlandse kassenbouwers die internationaal actief zijn, kunnen profiteren van de integratie van Israëlische technologieën om hun turnkey projecten te optimaliseren. Met andere woorden, het wordt tijd dat Nederlandse en Israëlische tuinders hun kennis uitwisselen en zakelijke kansen verkennen.

Tijdens het online seminar over 'Greenhouse Technologies' op 29 juli krijgen deelnemers de kans om kennis te maken met zeven Israëlische bedrijven die innovatieve glastuinbouwtechnologieën leveren.

Registratie en B2B Meetings met Israëlische deelnemers: https://forms.gle/q5FyAGvKbqcRqmw57 

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Israeli Export Institute, Greenport West-Holland en Innovation Quarter.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven