15 juni

Webinar over kansen van tuinbouwtechniek

Rabobank organiseert op 15 juni 2021 het webinar ‘Een goed klimaat in tuinbouwtechniek: Toeleveranciers groeien en veranderen’ voor ondernemers in de tuinbouw. Tijdens dit webinar gaat Annie van de Riet, voorzitter van brancheorganisatie AVAG, in gesprek met enkele innovatieve ondernemers: Edward Verbakel van VB Goup en Atrium Agri, Dirk Aleven van Food Ventures en Bas Lagerwerf van Berg Hortimotive. Samen reflecteren zij op de sectorvisie, die Rabobank uitbracht en komen zij met aansprekende ondernemersperspectieven, die een scherp beeld op de toekomst geven.  

De Nederlandse thuismarkt van leveranciers van tuinbouwtechnologie vervult een belangrijke rol bij de introductie van nieuwe innovaties. Lambert van Horen, specialist tuinbouw bij Rabobank: "We verwachten dat de markt voor kassenbouw- en installatiebedrijven de komende vijf jaar wereldwijd gemiddeld 6% groeit. Om mee te blijven groeien is het belangrijk dat toeleveranciers in de tuinbouw blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling."

Rabobank ziet dat toeleveranciers steeds meer een totaal pakket leveren: zorgen voor de totale bouw van de kas én advies geven over het gebruik. René Gomersbach, sectormanager tuinbouw bij Rabobank: "Er zijn zeker een aantal uitdagingen voor de bedrijven in kassenbouw en installaties, zoals: kunnen we gezamenlijk de grote marktbehoefte aanpakken en hoe houden we Nederland als innovatieland scherp? Toch kan de sector de komende jaren met vertrouwen tegemoet zien. De markt voor (high-tech) glastuinbouw blijft groeien. Er is daarom een gezonde toekomst mogelijk voor die bedrijven in de toelevering die een goed antwoord vinden op deze uitdagingen."

Aanmelden
Ondernemers in de tuinbouwketen en overige geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het webinar via Rabobank Webinar Tuinbouwtechniek - Globalfarmers. Het webinar vindt plaats op dinsdag 15 juni van 13:30 tot 14:30 uur en is live te volgen. Deelnemers kunnen actief meedoen door online hun mening te geven.

Bron: Rabobank


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven