Noord-Holland rekent op groeispurt met geothermie

Momenteel heeft Noord-Holland 3 geothermie-installaties: in Heemskerk, Wieringermeer en Andijk. De installaties verwarmen kassen op duurzame wijze. Dat wil Noord-Holland ook voor huizen. En dus onderzoekt men de bodem in het zuiden van de provincie, om grote stappen te kunnen zetten. In 2022 moet hier meer over bekend zijn.

“Noord-Holland is een relatief kansrijke geothermieplek”, vertelt Matthijs van Oosterhout, tot voor kort beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling bij de provincie, op de website van de provincie. “Vooral in het noorden is de ondergrond goed geschikt. Over het zuiden is minder bekend. Daar moeten we meer onderzoek doen naar de geschiktheid van de diepe ondergrond.”

Om die reden hebben de provincies Noord-Holland en Flevoland Energiebeheer Nederland (EBN) gevraagd om extra onderzoek in de MRA. De resultaten daarvan zijn begin 2022 bekend.

Van Oosterhout verwacht een groeispurt. “Ik denk dat Noord-Holland Zuid over 2 à 3 jaar de eerste installatie heeft”, zegt Van Oosterhout. “Het jaar erna 2, en zo verder. Onze ambitie is dat geothermie in 2030 serieus bijdraagt aan het verwarmen van huizen en gebouwen."

Bron: Provincie Noord-Holland 

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven