Hoogste Paasomzet ooit: €974 miljoen

Pasen 2021 breekt omzetrecord supermarkten

Nadat 2020 voor supermarkten het jaar van records was, blijkt ook Pasen 2021 een record te breken.

De weekomzet in de week voor Pasen was in 2020 al aanzienlijk met € 915 miljoen, maar in de week voor Pasen 2021 bereikte de supermarktomzet een Paaspiek van € 974 miljoen. De Paasomzet groeide met 6,5% ten opzichte van vorig jaar, dat is bijna € 60 miljoen meer. Daarmee is het de hoogste Paasomzet ooit.

Vorig jaar viel Pasen slechts enkele weken na het ingaan van diverse coronamaatregelen. Hierdoor moest de Nederlander thuisblijven, terwijl veel horeca nog bezig was met het opstarten van o.a. afhaalmogelijkheden. Dit jaar echter heeft de horeca ruimschoots ervaring met het inspelen op Pasen middels ontbijt-, lunch- of maaltijdboxen. Des te verrassender is het breken van het Paasomzet record in de supermarkt.

Ook het niveau van € 974 miljoen is opmerkelijk. Deze Paasomzet is ‘slechts’ 24 miljoen lager dan die in de 'paniekweek' in 2020. In week 11 vorig jaar bedroeg de omzet € 995 miljoen, maar dat was de week waarin vele supermarkten met lege schappen kampten vanwege het in bulk inslaan van de consument.

Door de continuering van de horecasluiting lijkt er op korte termijn nog geen einde te komen aan de groei van de supermarktomzet.

Voor meer informatie:
www.nielsen.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven