Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De enige kweker in Europa die deze bijzondere plant teelt"

“Curcuma heeft als bijnaam de Aziatische tulp. Wij zijn de enige kweker in Europa die deze bijzondere plant teelt", legt André Zuidgeest uit, die het bedrijf in 1988 van zijn vader heeft overgenomen. In 2004 richtte hij Villa Gerbera op en weer tien jaar later kwam zijn zoon Mike Zuidgeest in het bedrijf erbij. Naast gerbera's worden sinds 2017 ook snij-curcuma´s geteeld, deze snijbloemen worden sinds 2018 bij Veiling Rhein-Maas geveild. In de nieuwe `Im Rampenlicht´-video stelt de veiling het familiebedrijf Villa Curcuma uit Honselersdijk aan u voor.

Bijzonderheden van curcuma
Velen denken dat de gekleurde schutbladeren de bloem vormen, maar de eigenlijke bloemen groeien aan de zijkant van de gekleurde schutbladeren. Ze worden ook wel `dagbloemetjes´ genoemd omdat de bloei 21 dagen duurt en er elke dag een nieuwe bloem bloeit. Curcuma is een exclusieve bloem die vaak wordt gebruikt wanneer een bijzonder in het oog springend boeket of bloemstuk moet worden gemaakt.

Exclusieve soorten
Klanten, vooral bloemisten, die op zoek zijn naar niet-alledaagse bloemen, zullen bij Villa Curcuma of Villa Gerbera vinden wat zij zoeken. Naast de exotische snij-curcuma's worden meer dan 40 soorten gerbera's gekweekt. Daaronder zijn zeer speciale varianten zoals de `Spider´-gerbera of de bolvormige gerbera. "Sinds maart van dit jaar zijn onze gerbera’s ook verkrijgbaar in Straelen-Herongen. Voor ons als aanvoerder is het zeer interessant dat Veiling Rhein-Maas zeer dicht bij de eindklant zit", legt Mike Zuidgeest uit.

Duurzame productie
De warmte van de kassen met curcuma’s wordt gebruikt om de kassen met gerbera’s te verwarmen. Dit maakt het gebruik van energie zeer efficiënt en dus duurzaam. De bestrijding van schadelijke insecten is ook voor 95% biologisch, aangezien voornamelijk nuttige organismen hierbij worden gebruikt. "De interesse voor bloemen neemt voortdurend toe, vooral voor natuurlijke producten. De trend is dat iedereen terug wil naar de natuur, wat op dit moment heel actueel is. Wat past daar beter bij dan een mooi boeket bloemen", licht André Zuidgeest toe.

Bron: Veiling Rhein-Maas

Publicatiedatum: