Bloemencorso Bollenstreek wederom afgeblazen

Het bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft besloten het evenement, voor de tweede keer op rij, af te blazen.

Onwerkelijke situatie
“Sinds ik ben aangetreden als voorzitter van dit prachtige voorjaarsevenement, heb ik pas één corso meegemaakt,” vertelt Willem Heemskerk, voorzitter Stichting Bloemencorso Bollenstreek. “Vorig jaar stonden onze praalwagens al klaar om gestoken te worden toen wij het evenement hebben afgeblazen. Een unicum dachten we toen nog. Op het laatste moment organiseerden wij nog een guerrilla-actie door bouwplaten en tulpen uit te delen op corsozaterdag. Helaas is het nu voor een tweede keer in de geschiedenis niet mogelijk om de wagens te laten rijden. Maar deze keer hebben we nog voldoende tijd om een alternatief voor te bereiden. Gelukkig zitten er veel creatieve en inspirerende mensen tussen onze vrijwilligers en zit iedereen te popelen om in actie te komen. En ondertussen hoop ik erop dat wij onze 75ste verjaardag in 2022 weer kunnen vieren te midden van hagen mensen langs de weg."

Traditie in ere houden
Al sinds 1947 trekt het Bloemencorso Bollenstreek door de dorpen en steden van onze regio. Een evenement dat startte om mensen, na de donkere periode van de Tweede Wereldoorlog, weer hoop en blijheid te geven. Deze gedachte van één enkele bollenkweker groeide uit tot een van de grootste voorjaarsevenement ter wereld. Een evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd.

www.bloemencorso.info 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven