Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt fossielvrije en compacte perkplanten is mogelijk

Het telen van fossielvrije en compacte perkplanten is mogelijk. De erg goede resultaten van de proef ‘Perkplantenteelt fossielvrij’ bij Delphy smaken voor de telers naar meer. Zo werd duidelijk tijdens het meest recente bezoek van kwekers aan de proef in Bleiswijk.

In de proef zijn de grenzen van wat de planten aankunnen qua lichtsommen zijn opgezocht. Dat maakte duidelijk dat in het vervolg de lichtsommen geleidelijker mogen worden opgebouwd, zodat het gewas voller groeit in het begin. Richting het einde mag het gewas dan worden afgehard met hogere lichtsommen. Uiteraard moet er bij deze strategie rekening worden gehouden dat er niet te behouden water wordt gegeven. De kerststerren zijn groter gegroeid dan in de praktijk gebruikelijk. In het vervolg kan de vegetatieve periode worden ingekort om de bloeifase eerder te kunnen initiëren met de ingang van de kortedag fase. Zo kan de belichting helpen bij het verbeteren van de kwaliteit (volheid en stevigheid) en is dit tegelijkertijd te realiseren in een kortere teeltronde dan in de praktijk.

Klik hier voor een uitgebreide uptodate van de proef op Kas als Energiebron

Publicatiedatum: