Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verdant Technologies:

"Speciale etiketten om verspilling verse AGF en snijbloemen terug te dringen"

Verdant Technologies, een technologiebedrijf dat zich richt op oplossingen om de houdbaarheid van versproducten te verlengen, heeft het patent gekregen op een elektrostatisch printproces of kopieerproces, dat wordt toegepast in de groeiregulatortechnologie HarvestHold. 

Het United States Patent and Trademark Offices (USPTO) verleende Verdant in 2016 en 2019 twee patenten (US 9.421.793 en 10.376.472) voor de 1-MCP elektrostatische printtechnologie. De toevoeging van het EPO-patent betekent een mijlpaal voor het beschermen van de baanbrekende houdbaarheidstechnologieën van het bedrijf nu HarvestHold binnenkort op de wereldwijde markt zal worden geïntroduceerd. 

 

Het patent van Verdant werd verleend voor het elektrostatische print- of kopieerproces dat wordt gebruikt in de groeiregulatortechnologie HarvestHold.

“Met het verkrijgen van een patent in de EU kunnen we onze zelfontwikkelde technologie en leveringsmethode wereldwijd nog beter beschermen," zei Gordon Robertson, directeur van Verdant Technologies. "Het geeft ook blijk van ons streven naar voortdurende innovatie. Verdant begon vanuit de wens om technologische oplossingen te ontwikkelen waarmee versproducten langer houdbaar zouden zijn om zo verspilling van voedsel en snijbloemen terug te dringen. De aanstaande introductie van ons eerste product HarvestHold is nog maar het begin. Dit patent is een waardevolle aanvulling op ons arsenaal van meer dan 1.000 patenten die we gedurende de afgelopen 20 jaar hebben verworven."

Meerdere patenten
Verdant Technologies beschikt over een scala aan patenten gericht op oplossingen om de versheid en houdbaarheid van groenten, fruit en snijbloemen te verlengen. Veel van de technologieën van Verdant zijn  gebaseerd op 1-methylcyclopropeen (1-MCP), een groeiregulator voor verse AGF en snijbloemen. 1-MCP gaat de vorming van het planthormoon ethyleen tegen, dat verantwoordelijk is voor de rijping,  waardoor de houdbaarheid en kwaliteit van de versproducten aanzienlijk wordt verbeterd. 

"Dit is een belangrijke nieuwe manier om onze beschermde formule toe te passen voor verpakkingsmaterialen," zei Jon Fobes, werkzaam als hoofd technologie bij Verdant. "We hebben eerder patenten op het gebied van flexografisch printen zeker gesteld, een techniek die in de meeste gevallen zal worden gebruikt. Dit patent op elektrostatisch printen biedt ons een alternatief printproces waarmee we producten af kunnen leveren die toegespitst zijn op de behoeften van onze klanten." 

De technologie van Verdant wordt geactiveerd door de natuurlijke vochtigheid van planten, wat het tot een betrouwbare, eenvoudig toepasbare houdbaarheidsoplossing maakt die in de hele toeleveringsketen kan worden gebruikt. HarvestHold zal vanaf begin 2021 beschikbaar zijn. 

Voor meer informatie:
Gordon Robertson
Verdant Technologies
Tel: +1 (661) 487-2230
[email protected] 

Robert Nye
Tel: +1 (651) 815-0312
[email protected]
https://verdant-tech.com/ 

Publicatiedatum: