Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer vraag naar Grow & Roll klimaatcontainers Bosman Van Zaal

Bosman Van Zaal krijgt steeds meer vragen over de toepassing van Grow & Roll klimaatcontainers voor de productie van voedsel, voorzien van teeltsystemen met meerdere teeltlagen. Vooral organisaties die zich inzetten voor lokale voedselproduct, tonen interesse.

In eigen beheer
De Grow & Roll klimaatcontainers worden al sinds 2016 in eigen beheer ontwikkeld en afgestemd op toepassingen door derden. Zo werd in 2019 voor een ondernemer uit de Verenigde Staten, samen met enkele andere bedrijven uit de Green Innovators Group, een gesloten klimaatunit ontwikkeld in een zeecontainer voor onderzoek en opkweek van plantmateriaal. De resultaten uit dit onderzoek zullen de basis vormen voor grootschalige Vertical Farming in de toekomst.

De opgedane kennis heeft geleid tot een doorontwikkeling bij Bosman Van Zaal, waardoor de klimaatcontainers nu ook geschikt zijn voor voedselproductie op locatie.

Meerlagenteelt
Vertical Farming is één van de oplossingen voor de problematiek van de groeiende vraag naar voeding. Een meerlagensysteem gebruikt namelijk minder oppervlak, energie en water. En productie vindt het hele jaar door plaats, met als resultaat een grotere opbrengst.

Klimaat op maat
Elke unit is voorzijn van diverse installaties, die gezamenlijk op geïntegreerde wijze het klimaat bepalen in de container, gestuurd door een klimaatcomputer. Systemen voor verwarming, koeling, ventilatie, water, lucht- en waterzuivering, bemesting, CO2 en Ledverlichting vormen veelal de ingrediënten voor een optimaal gesloten klimaat, waar ook ter wereld, op een buitenterrein of in een gebouw. Randapparatuur of hardware zijn eenvoudig te installeren, waardoor deze flexibele vorm van voedselproductie ook op langere termijn snel en efficiënt kan blijven plaatsvinden.

Behuizing
Om praktische redenen wordt veel gebruik gemaakt van standaard zeecontainers, omdat ze vrij eenvoudig te transporteren en te verplaatsen zijn. Vanwege de handige maatvoering zijn deze units ook geschikt om in gebouwen te plaatsen, eventueel gestapeld. Op deze wijze wordt de verticale voedingsproductie nog verder doorgevoerd.

Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4  
1432 DG Aalsmeer
E: info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Publicatiedatum: