Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met dank aan actie FairTrade & Coop

Lokale kruidenproductie Thailand geholpen met kassen

Dit najaar sloegen Fairtrade Original en Coop voor het tweede jaar op rij de handen ineen tijdens de Fairtrade Week. Er werd opnieuw een actie opgezet om meer aandacht te vragen voor eerlijke handel en consumenten te stimuleren vaker Fairtrade producten te kopen.  


De nieuwe kassen in aanbouw

Coop-klanten kregen tijdens de Fairtrade Week 25% korting op het gehele Fairtrade assortiment. Daarnaast werd per verkocht Fairtrade product 10 eurocent gedoneerd aan de boerengroep in Sisaket, in het noordoosten van Thailand die de ingrediënten verbouwt voor de Thaise kruidenpasta’s van Fairtrade Original. In totaal werd een bedrag van 20.000 euro opgehaald, ruim 2.000 euro meer dan het streefgedrag. Dit betekende dat alle vooropgestelde plannen uitgevoerd konden worden en zijn er onlangs tien nieuwe kassen gerealiseerd van fijnmazig gaas.  


Khun Thunyarat en haar man met een bufferzone van olifantsgras dat gewassen beschermd tegen laagvliegende insecten en invloeden van andere boerderijen .

Samen bouwen aan een sterkere handelsketen
De bouw van de tien nieuwe kassen is onlangs afgerond. Door de pepers en andere ingrediënten te verbouwen in de kassen, zijn ze beschermd tegen insecten en de hevige regenval die in de wintermaanden vaker voorkomt. Zo hebben de boeren gegarandeerd een tweede oogst. Dit stelt ze in staat om verder te groeien, hun productie-afzet te vergroten en zo de coöperatie te versterken. 


Kruidenboerin Khun Orachan bij een van de kassen

Door het succes van de actie is het daarnaast mogelijk de centrale opslagruimte voor de boeren uit te breiden en worden de bufferzones rondom hun boerderijen versterkt. Deze bufferzones beschermen de gewassen tegen invloeden van omliggende boerderijen en insecten met groen gaas en het aanplanten van olifantsgras in de randen. Ook worden de boeren ondersteund met extra Fairtrade trainingen en krijgen de boeren een subsidie op biologische mest.  


Boeren oefenen met het maken van biologische middelen, die gebruikt worden in combinatie met de biologische mest. Rechts krijgen boeren Fairtrade trainingen om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van de extra eisen die gesteld worden om het Fairtrade keurmerk te mogen voeren. 

bron: www.fairtradeoriginal.nl 

Publicatiedatum: