Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innoveins Seed Solutions verhuist naar Venlo

Innoveins Seed Solutions is de eerste bewoner van Brightworks, het nieuwe campusgebouw van Brightlands Campus Greenport Venlo. Niels Peeters en Peter Korsten zetten op woensdag 16 december hun handtekening onder het contract. Innoveins Seed Solutions werkt voor de gewasbeschermings- en zaadindustrie en doet onderzoek naar de behandelingen van zaden. 

De startup, onderdeel van de Botany Group, houdt zich bezig met het coaten, primen en de karakterisering van zaden voor de land- en tuinbouw. Het Limburgse bedrijf heeft onlangs een slim camera-systeem in de markt gezet, dat met hightech technologie in zaad kan ‘kijken’ en de kwaliteit kan voorspellen voordat het zaadje de grond ingaat. Door de hoge aanschafkosten zijn er in Nederland maar een paar van deze systemen in gebruik.

Het apparaat van Innoveins Seed Solutions staat nu nog in Meterik, maar het hele bedrijf - inclusief de machine - verhuist medio mei naar Brightlands Campus Greenport Venlo. Niels Peeters: “Op deze campus, waar alles draait om agrofood zitten we midden in ons netwerk: tussen de zaadbedrijven, telers en agrarische productontwikkelaars. Daar zijn wij het best op onze plek.”Kansen
Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, is blij met de komst van het bedrijf. “Innoveins Seed Solutions biedt met dit innovatieve systeem mooie kansen voor de bedrijven en onderzoeksinstellingen die al op de campus gehuisvest zijn en voor de regionale zaadindustrie. Zo bundelen we krachten en versterken we de samenwerking op en rondom de campus.”

Nieuwbouw
De ontwikkelingen gaan snel op de campus en de uitbreiding is nodig nu de bestaande gebouwen Villa Flora en Innovatoren door de snelle groei nagenoeg vol zijn. Naast de bouw van Brightworks is in 2020 ook gestart met de bouw van Brighthouse, met kantoor- en laboratoriumruimtes. De oplevering van dit gebouw staat gepland voor medio 2021. 

Ruud van Heugten, directeur Campus Vastgoed Greenport Venlo: “Vanwege de snelle groei van Brightlands kunnen we met Brightworks, net als in campusgebouw Villa Flora, werkruimtes in verschillende modules bieden. Zowel starters als bedrijven die groeien en meer ruimte nodig hebben, vinden hier een geschikte plek.”

Voor meer informatie: 
Innoveins Seed Solutions 
Niels Peeters
[email protected]  

Publicatiedatum: