Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Royal Fruit Company realiseert huisvesting voor 168 seizoensarbeiders

“Het meubilair voor het hotel moest stevig, proper en eenvoudig te monteren zijn”

Tholen – Fruitbedrijf Royal Fruit Company uit Brustum heeft dit jaar een nieuwbouwproject voor 168 seizoensarbeiders gerealiseerd. “In het kersen- en perenseizoen hebben we heel wat seizoensarbeiders in dienst, maar de huisvesting was beperkt, daarom hebben we huisvesting in de vorm van een hotel gebouwd die het afgelopen seizoen in gebruik is genomen”, vertelt Marijke Zwerts van Royal Fruit Company.

De hoofdactiviteit van het bedrijf is zoete kersen en het seizoen start begin mei en loopt tot eind september. “Dit sluit mooi aan op ons perenseizoen dat in september start. Momenteel is alles geplukt en zijn we leeg”, zegt Marijke. “In maart/april hebben we de eerste seizoensarbeiders nodig, maar dan werken we met een kleine bezetting, maar vanaf mei tot en met half oktober schakelen we over op volle bezetting en hebben we heel wat mensen nodig om al het werk gedaan te krijgen.”

Huisvesting
“Wanneer je goede werkomstandigheden biedt is het niet al te moeilijk om goede seizoensarbeiders te vinden. Daarnaast kennen mensen ons ook, omdat we al jaren actief zijn in de sector. Ook goede huisvesting draagt bij aan het vinden van goed personeel. In de fruitsector geldt een vast uurtarief, dus goede werkomstandigheden en huisvesting zijn factoren die mensen kunnen overtuigen om voor ons als werkgeven te kiezen”, zegt Marijke.

Stapelbed.com
Het hotel biedt grote kamers voor 6 personen, met een eigen badkamer, airco, verwarming en een wasmachine en droger. “Tevens is er een grootkeuken die ontbijt, lunch en diner verzorgt, zegt Marijke. “Voor bedden, kasten en ander meubilair zijn we terecht gekomen bij Rob van Stapelbed.com. Hij begreep direct waar we naar opzoek waren en naast bedden en kasten kon hij ook tafels, stoelen en lockers leveren. Eigenlijk alles waar we naar opzoek waren kon Stapelbed.com ons leveren.”

Stevig, hygiënisch en eenvoudig
“Eén van de belangrijkste eisen waar het meubilair aan moest voldoen, is de stevigheid. Mensen zijn ergens anders minder voorzichtig dan thuis. Tevens moesten de matrassen proper en brandvertragend zijn, dus adviseerde Stapelbed.com incontinentiematrassen, die zeer hygiënisch zijn. Daarnaast is al het meubilair duurzaam en zeer eenvoudig te monteren, je hebt er zelfs geen handleiding voor nodig. Misschien betaal je daar iets meer voor, maar uiteindelijk heb je zeer goede en degelijke producten. En daar zochten we naar”, vervolgt Marijke.

Ondanks het coronavirus en alle maatregelen die het bedrijf moest treffen is al het werk goed doorgegaan. “In het begin was het heel spannend hoe alles zou lopen, zeker omdat Sint-Truiden heel zwaar getroffen is. Gelukkig hebben we alles op een goede manier kunnen organiseren en hebben we geen enkele besmetting gehad”, besluit Marijke.

Voor meer informatie:
Marijke Zwerts
Royal Fruit Company
Hameistraat 20
3800 Brustem
Marijke@royalfruitcompany.com 

Stapelbed.com
Industrieweg 30b
2382 NW Zoeterwoude
T: (071) 523 01 84
E: info@stapelbed.com
https://www.stapelbed.com/