Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veilingen ongewijzigd operationeel & marktontwikkelingen afgelopen dagen

Tholen - In Noordrijn-Westfalen zijn bloemenwinkels van de officieel verplichte bedrijfssluitingen vanaf woensdag 16 december 2020 vrijgesteld en mogen tijdens de lockdown open blijven (zie coronaschutzverordnung). Ook de exploitatie van bouwmarkten en tuincentra is nog steeds toegestaan, maar dan alléén voor de bevoorrading van handelaren.

Veiling Rhein-Maas is tot eind 2020 ongewijzigd geopend, zo bericht de marktplaats in Herongen, Duitsland. Aanvoerders en klanten dienen bij hun planning echter wel rekening te houden met  aangepaste aanvoer- en openingstijden rondom de komende feestdagen.

Marktontwikkelingen 14 en 15 december 2020   
De gevolgen van de aangescherpte lockdowns in Nederland en Duitsland zijn duidelijk te zien de eerste twee dagen van deze week. Tot op heden is het effect minder heftig dan tijdens de eerste aankondiging van lockdown in maart 2020. Maandag 14 december en dinsdag 15 december lag het aantal verkochte stuks op de klok respectievelijk 10,6% en 7,9% onder vorig jaar. Er zijn in het aantal verkochte stuks verschillen per hoofdgroep te zien, waarbij gisteren minder kamerplanten werden aangevoerd: snijbloemen (gisteren -10,7% en vandaag -7,0%), kamerplanten (gisteren -0,5%, vandaag -24,5%) en tuinplanten (-36,7% en -12,2%).  De reden dat er meer snijbloemen zijn aangeleverd, heeft waarschijnlijk te maken met de minder strenge maatregelen voor bloemisten in vergelijking met de tuincentra.

De middenprijs op de klok ligt deze week tot nu toe met 30 cent 27,1% lager in vergelijking met maandag en dinsdag dezelfde week vorig jaar. De doordraai is deze week tot nu toe gemiddeld 5,0%. Vorige week was deze 1,0%. 

Bij de directe handel lag de aanvoer gisteren 20,7% lager dan vorig jaar, gisteren was dit 3,0% lager.  (bron: Royal FloraHolland).

Veilen conform normaal
Op de verschillende veilingen van Royal FloraHolland blijft men, zij het gemondkapt en op anderhalvemeter, veilen conform normaal . Op locatie Eelde wordt op dinsdag 22, donderdag 24 en dinsdag 29 december niet geveild.

Publicatiedatum: