Noviflora neemt een participatie in het Noorse bedrijf Vestfold Blomst AS. De krachten worden daardoor gebundeld en de samenwerking verder uitgebouwd. Deze participatie past binnen de multilocal strategie vanuit marktleiderschap waarbij de focus ligt op de marktgebieden Noord- en Centraal Europa. Naast de bedrijven in Zweden en Zwitserland voegt Noviflora nu ook Noorwegen toe.

Vestfold Blomst AS heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de verkoop van bloemen en planten aan Noorse bloemisten en tuincentra. Directeur Øyvind Riise Jensen: «Door deze samenwerking creëren we de kortste weg van kas naar kassa voor nationaal en internationaal product en kunnen we de klanten nog beter van dienst zijn en volledig ontzorgen.»  De activiteiten van Vestfold Blomst AS blijven plaatsvinden op de huidige vestiging in Larvik in Noorwegen.

De participatie in het Noorse bedrijf betekent een verdere verdieping in deze markt waar Noviflora al jarenlang actief is. Noviflora wil de rol als kwaliteitsleverancier voor bloemen en planten voor Noord- en Centraal Europa duurzaam uitbouwen door voorwaarts te integreren in de markten waar het familiebedrijf als exporteur al marktleider is.

bron: Noviflora