Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Covid of niet, Beekenkamp Plants groeit door

"Net als voor andere bedrijven is dit jaar ook voor ons een uitdaging geweest. Toch zien de bestellingen voor 2021 er al goed uit," vertelt Sirekit Mol van het familiebedrijf Beekenkamp Plants. De groeiambities en investeringen op de Noord Amerikaanse markt zijn onverminderd doorgezet, zoals in de samenwerking met Vivero International in Mexico. Ook heeft Beekenkamp de begoniaproductie in Afrika uitgebreid. Tegelijkertijd zijn in het team Noord-Amerika nieuwe medewerkers aangenomen. Last but not least zit de bouw van een nieuwe veredelingsfaciliteit in Nederland in de pijplijn.

Onbewortelde stek uit Mexico
Voor de pandemie de wereld op zijn kop zette, organiseerde Beekenkamp al proeven met hun producten bij Vivero International. Deze bleken succesvol en nu levert men vanuit hier perkplanten. "Het is voor onze klanten op de Amerikaanse markt, die gewassen als LaBella Dahlia, Kelos Celosia en Tea Petunia kweken, eenvoudiger om de onbewortelde stekken uit Mexico te krijgen. Velen van hen deden bovendien al zaken met Vivero."

Beekenkamp verkoopt al meer dan 80 jaar  begonia's aan telers in Noord-Amerika. Speciaal voor deze markt heeft Beekenkamp de begoniaproductie in Afrika met 20% uitgebreid.

Uitbreiding in assortiment en team
Het assortiment is in de loop der jaren langzaam maar zeker uitgebreid. Daarmee ontstond er ook een behoefte aan lokale vertegenwoordiging, een proces dat Sirekit begeleidde en overziet. Naast marketing managers is ze nu ook Head of commercial operations North America.

"In de afgelopen 1,5 jaar heeft Beekenkamp twee nieuwe medewerkers aangenomen in Noord-Amerika: Kat in Portland en Lauren in Austin. Nu zijn we nog op zoek naar iemand die in het oosten van het land aan het werk kan," vertelt Sirekit. "Tijdens de COVID-periode hebben we allemaal geleerd om op een andere manier te werken. Nu beurzen worden geannuleerd en reizen nauwelijks mogelijk is, moest iedereen op zoek naar alternatieve manieren van communiceren met hun klanten. Ik denk dat het iets is waar we sowieso aan moeten wennen. Maar ik kan niet ontkennen dat ik de persoonlijke interactie met klanten mis."

Nieuwe veredelingsfaciliteit 
Ook in Nederland wordt er ge├»nvesteerd. Aan het eind van dit jaar start Beekenkamp Plants met de bouw van een nieuwe veredelingsfaciliteit. Deze zal dicht bij hun hoofdkantoor in Maasdijk gevestigd zijn. 

Het bedrijf werkt ook aan een nieuw ERP-systeem, samen met de hele Beekenkamp Group (Beekenkamp Verpakkingen, Beekenkamp Plants Vegetables en Deliflor), om de services voor klanten te verbeteren. 

Beide projecten zullen in 2022 moeten worden afgerond. 

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
[email protected]
www.beekenkamp.nl

Publicatiedatum: