Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RLD 15 FR O

Nieuw diffuus zomerscherm beschermt gewas tegen scherp licht

Met de introductie van RLD 15 FR O voegt Ridder een nieuw zomerscherm toe aan haar snelgroeiende portfolio schermdoeken. Het RLD 15 FR O doek is een diffuus scherm dat speciaal ontwikkeld is om het gewas te beschermen tegen scherp licht op zonnige dagen.

Ridder ontwikkelde het Ridder Light Diffusion RLD 15 FR O scherm samen met Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Voor de onbelichte nieuwe kas van vijf hectare was de teler op zoek naar een schermdoek wat het gewas tijdens de warme zomerse dagen beschermt tegen een te hoge instraling en een optimale ventilatie biedt.  Samen met de teler en installateur Schermned is een doek ontwikkeld wat aan de specifieke eisen van de teler voldeed.

Extra bescherming op zomerse dagen
Het RLD 15 FR O doek is samengesteld uit een combinatie van diffuse bandjes en een open structuur. Bij direct licht kent het doek een schermpercentage van 13%, welke het gewas extra bescherming biedt tegen te hoge instraling, maar dankzij de diffuse eigenschap tevens een optimale en meer gematigde lichtpenetratie dieper in het gewas oplevert.  De open structuur van het doek draagt zorg voor een optimale ventilatie en warmteregulering.

Alternatief voor krijten
Een beweegbare scherminstallatie met het Ridder RLD 15 FR O doek is een flexibel alternatief voor het krijten of coaten van het kasdek. Een beweegbare scherminstallatie kan immers open worden gelaten op donkere dagen waardoor er geen kostbaar licht verloren gaat. Daarnaast biedt het schermdoek additionele voordelen om de temperatuur en instraling te sturen.

Gecontroleerde luchtdoorlaat
De open structuur van het RLD 15 FR 0 schermdoek biedt een gecontroleerde luchtdoorlaat, zodat overtollige warmte gedoseerd afgevoerd kan worden. Het doek is hierdoor zeer geschikt om de instraling en temperatuur van het gewas overdag te reguleren. De samenstelling van het RLD15 FR 0 doek biedt ook meer grip op de luchtvochtigheid in de kas, hetgeen een positief effect heeft op de ziektedruk in het gewas.

Voor belichte en onbelichte teelt
Duijvestijn Tomaten gebruikt het RLD 15 FR 0 zomerdoek in een dubbele scherminstallatie in combinatie met het RES 10 FR energiedoek in een onbelichte tomatenteelt. Johan van Erven, Commercieel Product Specialist van Ridder legt uit dat het nieuwe doek tevens zeer geschikt is voor de belichte teelt. “Dit is een ideaal zomerdoek voor in groenteteelten als tomaat, paprika en komkommer. Traditioneel worden de kassen van deze teelten voorzien van coatings of krijtlagen om het gewas te beschermen tegen de steeds ‘hardere’ omstandigheden tijdens de zomer. Met het RLD 15 FR 0 bieden we een flexibele en tevens brandvertragende oplossing die naast een beter groeiklimaat in de zomer, ook nog eens extra gunstige voordelen biedt.”

Voor meer informatie: 
Ridder
www.ridder.com 
info@ridder.com 

 

Publicatiedatum: