Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rosa Eskelund, Roses Forever:

"Ondanks gebrek aan beurzen toch een goed jaar"

Beurzen zijn belangrijke manieren om producten aan de wereld te laten zien en het begin van deze maand zouden er normaal gesproken twee belangrijke internationale beurzen plaats hebben gevondenen. Helaas gooide corona roet in het eten. Voor veel bedrijven een grote teleurstelling en vooral voor degenen die echt een fysiek product laten zien- en dat zijn er veel in de sierteeltsector.


Rosa en Harley Eskelund op e IFTF 2019 in Vijfhuizen.

"Het is geweldig om speciale of nieuwe rassen te hebben, maar hoe laat je deze aan de wereld zien als alle beurzen worden geannuleerd?", zegt Rosa Eskelund van Roses Forever. Deze Deense rozenveredelaar toont haar producten al jaren op grote beurzen, zoals IFTF, IPM Essen en de FlowerTrials, en ontmoette het merendeel van haar huidige erkende kwekers op deze beurzen. Hoe was 2020 dan zonder beurzen?

Veredeling alleen is niet voldoende
Rosa is een gepassioneerde rozen veredelaar en ze ontdekte al snel dat veredelen alleen niet genoeg is. "Ik ben erg trots op mijn onlangs geïntroduceerde potrozen die compact en makkelijk te telen zijn en met grote lang houdbare geurende bloemen. Maar hoe laat je de wereld weten dat deze planten echt bestaan? Meestal deden we dat door ze, onze baby's, naar de beurzen te brengen en ze daar te laten zien aan al onze nieuwe, potentiële en bestaande kwekers. Het is iets wat we doen sinds de oprichting van Roses Forever, 25 jaar geleden, en het heeft bijgedragen aan onze groei en waar we nu zijn."


Infinity rozen

Goed jaar tot nu toe
Dus hoe kun je groeien als er geen beurzen zijn? Het was een van de eerste vragen die Rosa zichzelf stelde toen de eerste beurzen werden afgelast en toen deelname aan een beurs in 2020 steeds onwaarschijnlijker werd. Maar - en dat verraste Rosa - tot nu toe is 2020 helemaal niet zo slecht geweest. Ondanks het gebrek aan beurzen kreeg ze aanvragen van nieuwe kwekers die een licentie vroegen om een of meer van hun series te mogen telen. "De vraag is niet alleen groot voor de Infinity en Love Roses Forever series, maar ook voor de tuinrozen series Plant'n'relax en Sweet Home Roses.


Jim The Viking Plant’n’relax garden rose. Medaille winnaar 2019, Plant’n’relax I am Grateful Gouden medaille winnaar en 'The Matador' Gouden medaille winnaar 2020

Waarom een goed jaar?
Wat is de reden voor dit goede jaar? Rosa: "Ten eerste denk ik dat wij, net als onze kwekers, meer tijd hebben gekregen om vanuit huis te werken. Midden in de pandemie hebben ze misschien meer tijd gehad om een nieuw gewas te zoeken of ons aanbod van vorig jaar nader te bekijken. Ten tweede is de verkoop van de planten dit jaar in zijn algemeenheid goed geweest. Veel consumenten bleven thuis - geen vakantie ver weg - en investeerden daarom meer in hun tuin. Tot slot sturen we elk jaar nieuwe rassen naar onze belangrijkste telers om de productie te testen. Ook uit deze selectie hebben de telers wellicht goede ervaringen opgedaan en daardoor hun productie verhoogd".

Social Media
Ook dit jaar presenteerde Roses Forever haar producten meer en meer via Social Media. "Het was de enige manier om onze producten aan de telers en alle anderen te laten zien. We deelden foto's en video's op onze Facebook, Instagram and LinkedIn accounts."

For more information:
Roses Forever
Rosa Eskelund
+45 51 57 19 90
[email protected]
www.roses-forever.com