Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dure, 'jonge' witte thee, daar weten marketeers wel raad mee

De kijker weet: als de Keuringsdienst van Waarde zich buigt over een product, dan blijkt vaak dat een product een flinke prijs heeft, maar dat dit niet altijd terecht is. Zo ook met 'witte thee', thee van de jongste blaadjes van de plant, waarvan er bovendien maar weinig zijn. Toch ligt de supermarkt er vol mee.

In de uitzending op donderdag ging de Keuringsdienst daarom op onderzoek uit en kwam men ook een kijkje nemen bij de de Nederlandse theeteler Tea by Me uit Zundert. Daar staan in kassen heel veel soorten thee. 


Dionne liet zien van welk klein stukje plant witte thee kan worden gemaakt.

Magie
Dionne Oomen van de theeteler vertelde dat 'de magie in de ambacht zit' bij thee, dat wil zeggen: van 1 soort plant, de theeplant Camellia sinensis, in Zundert 500 soorten thee gemaakt kunnen worden. De manier van verwerken bepaalt de soort thee.


In Zundert hebben ze meer dan één miljoen planten

En dat kan dan ook witte thee zijn, al bleek dat niet alle 'witte thee' in het schap puur van enkel de toppen van de plant is gemaakt óf écht uit het nabije voorjaar afkomstig is. Volgens een van de experts bij het proeven van allerlei soorten: "Deze witte thee is van de eerste pluk van vijf jaar geleden." Maar wel twee keer zo duur dan 'gewone thee'. 

Bekijk hier de hele uitzending, met vanaf 5.45 een kijkje in de theekas in Zundert.