Havecon koopt wijngaard voor bouw nieuw Noord-Amerikaans kantoor

Havecon North America, opgericht in 2011 en onderdeel van het Nederlandse Havecon Horticultural Projects, heeft een perceel grond gekocht voor de bouw van hun nieuwe Noord-Amerikaanse kantoor. Het gaat om 8 hectare grond. De aankondiging wordt gedaan op de dag dat Havecon 14 jaar bestaat.

Wijngaard
Met zijn oorsprong in Nederland, het mondiale hart van de glastuinbouw, maakte Havecon oprichter en CEO Henk Verbakel in 2011 de reis over de Atlantische Oceaan vanwege belangrijke zakelijke kansen die hij voorzag. Daarmee werd Havecon North America Inc. opgericht en gingen de activiteiten aldaar van start.

Na een aantal jaar hard werken om markt te winnen kwam Jon Adams het team versterken als Vicepresident. Met het zetten van de juiste stappen op het juiste moment, bleef het bedrijf maar groeien.

Het eerste kantoor van Havecon North America werd dan ook officieel geopend in Niagara on the Lake (ON) in oktober 2018. En nu, slechts twee jaar later kondigt de kassenbouwer 'extreem trots' aan dat zij een actieve wijngaard van 8 hectare in St. Catharine’s Ontario hebben aangekocht. Binnen afzienbare tijd zal hier het nieuwe Noord-Amerikaanse kantoor verrijzen.

Covidjaar
Havecon heeft de reputatie snel te werken zonder de kwaliteit ooit uit het oog te verliezen, vertelt Henk Verbakel. "In een sterke (glas)tuinbouwmarkt neem je de dingen soms als vanzelfsprekend. En dan gebeurt er iets totaal onverwachts waar je geen controle over hebt. 2020, het jaar van COVID-19, heeft ons allen deze les geleerd.

Van de onzekerheid die het virus bracht in de lente, tot het afvlakken van de curve in de zomer om vervolgens in een steeds veranderende herfst terecht te komen. Bedrijven moesten veerkrachtig blijven en hun eigen individuele stormen doorstaan. We hebben geleerd dat we, onder de juiste omstandigheden en met volledige toewijding, allemaal sterker dan ooit uit de strijd kunnen komen."

Mijlpaal
Henk is daarom extra trots om deze mijlpaal in buitengewone tijden als deze aan te kunnen kondigen. "Ik ben heel dankbaar voor al onze connecties die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om deze volgende, grote stap te kunnen zetten.“

Vicepresident Jon Adams over de redenen erachter: “Jaar na jaar zien we een gestage groei in de Noord-Amerikaanse markt. Niet lang nadat we het eerste kantoor hadden geopend, realiseerden we ons dat we -ook qua huisvesting- moesten blijven groeien om aan de behoeften en de vraag van onze klanten en de markt. We waren de afgelopen anderhalf jaar op zoek naar de ideale plek. En ineens was het daar: een perceel van 8 hectare in St Catharines, dat momenteel wordt gebruikt als wijngaard.

Uitvalsbasis
In het hart van Niagara gaat het om een locatie vlakbij de QEW, een belangrijke Canadese snelweg binnen 1 uur van Toronto. Henk: “Op het gebied van infrastructuur en logistiek is deze uitvalsbasis echt perfect. Vanuit hier kunnen we voldoen aan de steeds veranderende behoeften van onze klanten. Daarnaast kunnen we met een gloednieuw state-of-the-art kantoor ons steeds groter wordend personeelsbestand een comfortabele en veilige plek bieden om hun werk op de meest plezierige uit te kunnen voeren.”

De aankoop van het pand en de uitbreiding die het brengt, maakt Havecon North America een van de grootste in Noord-Amerika gevestigde bedrijven op het gebied van de ontwikkeling en realisatie van kassenbouwprojecten. “Maar…”benadrukt Henk“… één van de grootste zijn, zal nooit betekenen dat we onze missie, daar waar we het allemaal en met zoveel passie voor doen, uit het oog verliezen: de tevredenheid en loyaliteit van onze gewaardeerde klanten.” Jon besluit: “Vooral in deze uitdagende tijden blijven we gefocust op de horizon en zijn we ervan overtuigd dat de toekomst grote kansen voor in petto heeft.”

Voor meer informatie:
Havecon Horticultural Projects
info@havecon.com
www.havecon.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.