Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IAA-Fresh breidt uit in groenten en fruit

Het jaar 2020 is een jaar waarin ons leven wordt beheerst door Covid-19. Zowel in de privé sfeer als zakelijk gaat dit aan niemands deur voorbij en worden bedrijven in onze sector keihard geraakt. Ook bij IAA heeft dit geresulteerd in grote veranderingen. Een goed voorbeeld hiervan is de personele bezetting op de operationele afdelingen, die vanwege het zoveel mogelijk thuis werken heel anders is dan voor Covid-19. Iets wat een compleet andere manier van werken en communiceren met zich meebrengt, zowel onderling als met klanten.

Toch is men er naar eigen zeggen in korte tijd in geslaagd om het e.e.a. volgens de RIVM richtlijnen in te richten om zo zorg te kunnen dragen voor de klanten, zodat die hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Ondanks de flexibele instelling alsook creatieve manier van werken van de medewerkers heeft dit alles helaas niet kunnen voorkomen dat tot op de dag van vandaag lagere volumes worden afgehandeld dan op voorhand was gehoopt. "Toch zijn we niet stil blijven zitten en hebben we bij IAA het vizier op de toekomst gericht. Om zo klaar te zijn voor de tijd na Covid- 19 die wij ondanks alles rooskleurig tegemoet zien."

Zo is de services op de Fresh afdeling uitgebreid met het afhandelen en vervoeren van Groente en Fruit. Dit was een gewenste aanvulling naast de bekende producten als bloemen, planten, stekken, bloembollen, vis en foodstuffs (voedingsmiddelen).

Ook bij IAA Ocean, het kantoor in Rotterdam, is men druk bezig met het verder ontwikkelingen van bovengenoemde producten (perishables).

Personele bezetting
Recentelijk zijn drie nieuwe collega’s verwelkomd waarvan één de Chinese taal spreekt, wat er toe bijdraagt dat IAA ook op China de activiteiten op het gebied van import en export kan uitbreiden. Dit alles om de klant een nog completere service te kunnen bieden.

Ook in de directie zijn er veranderingen doorgevoerd. Zo heeft Jur de Graaf per 1 oktober 2020 de taken van Tony van den Brande overgenomen als Managing Director IAA.

Jur is zijn hele carrière werkzaam in de perishables en dan met name in de luchtvracht, import en export. Hij brengt 25 jaar ervaring met zich mee. Jur zal zijn taken uitvoeren vanuit het (hoofd)kantoor op Schiphol.  

Tony van den Brande, oprichter van IAA, is niet van plan om achter de spreekwoordelijke geraniums plaats te nemen, maar zal zich meer bezig houden met zijn oude passie om charters, projecten en algemene sales uit te voeren.

"Kortom er is veel gebeurd bij IAA. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij samen met onze klanten kunnen blijven groeien, om zo onze positie als grootste Nederlandse expediteur in de luchtvracht te behouden."

Voor meer informatie:
IAA-Fresh
Jur de Graaf
Capronilaan 12 - 16
1119 NR Schiphol / Amsterdam airport
Publicatiedatum: