Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimme kasaansturing met nieuwe klimaatcomputer: "Champions League telen 24/7"

Op 8 oktober 2020 heeft Hoogendoorn Growth Management haar ‘grootste innovatie tot op heden’ geïntroduceerd: IIVO, een ‘next level’ klimaatcomputer.

IIVO’s intelligente klimaatsturing stelt de teler in staat proactief te reageren op te verwachten veranderingen en verzekert deze van het meest optimale groeiklimaat, aldus Remco Duijverman. "IIVO zet zijn voorspellende krachten in om de ideale klimaatcondities voor het gewas te realiseren door het combineren van door sensoren gegenereerde data, weersvoorspellingen en geleerde lessen uit het verleden. Het systeem reageert proactief om een stabiel en uniform groeiklimaat te behouden, waarmee maximale opbrengsten en gewaskwaliteit worden gerealiseerd. Ook kan de teler zich hiermee verzekerd weten van het efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen."

IIVO ervaringen: Schenkeveld
Familiebedrijf Schenkeveld werkt al met IIVO in haar tomatenkassen. Richard Schenkeveld, Algemeen Directeur: ‘Als bedrijf nemen wij deel aan de Champions League onder de tomatentelers. Hoogendoorn past goed in dit plaatje.”

Sterk watermanagement
Om te kunnen groeien hebben planten regelmatig water en een constante levering van voedingsstoffen nodig. IIVO’s ‘slepen en neerzetten’-functionaliteiten maken het mogelijk om gemakkelijk instellingen te creëren en uw irrigatiestrategie te beheren. "Telers kunnen hierbij gebruik maken van de door hen gewenste startcondities", legt Remco uit. "Irrigatiecycli kunnen zij per kraan starten gebaseerd op tijd, straling, substraatgewicht, waterinhoud en drainpercentage. De condities van het water worden gebalanceerd en gemanaged door geïntegreerde sensoren. Hierdoor ontvangen hun planten exact de hoeveelheid water en de voedingsstoffen die zij nodig hebben. Dit resulteert in een mogelijke vermindering van het watergebruik."

Slim energiemanagement
IIVO’s geavanceerde energiemanagement zorgt voor een stabiele regulering van energiebronnen in de kas. Het systeem is volgens de ontwikkelaars gemakkelijk te integreren met energiebronnen zoals boilers, warmtekrachtkoppeling (WKK), biomassa, thermische energie, zonne-energie en windenergie. "Dit zorgt voor het meest efficiënte gebruik van verwarming en CO₂ naar de specifieke energiebehoeften van het gewas", aldus Remco.

IIVO ervaringen: Great Northern Hydroponics & Cosmic Plants
Great Northern Hydroponics teelt tomaten op 30 hectare in Kingsville Ontario (Canada). IIVO heeft Guido van het Hof en zijn team in staat gesteld de Data Driven Growing strategie en de Plant Empowerment methode te implementeren binnen het bedrijf.

Bij Cosmic Plants Inc. worden orchideeën geteeld op twee locaties. Neil van Steekelenburg: “Toen ik zag hoe IIVO werkt, was ik gelijk erg enthousiast. Ik wist gelijk dat ik dit systeem ook voor de andere locatie moest hebben.”

Complexiteit vereenvoudigd
De gebruiksvriendelijke interface verzekert het gebruiksgemak van IIVO, volgens Remco, zelfs tijdens het bedienen van de meest complexe systemen. Naast lokale bediening is het mogelijk het systeem online te bedienen. "Hierdoor is de bediening extreem snel."

Met IIVO Remote kunnen telers al hun locaties nog gemakkelijker en efficiënter aansturen, met elk apparaat van hun keuze, beloven de ontwikkelaars. "Waar ter wereld zij op dat moment ook zijn", aldus Remco. "Hun instellingen worden veilig opgeslagen in de Cloud, met een onbeperkte dataopslag. Automatische back-ups worden gemaakt voor de continuïteit en telers kunnen zelfs hun systeem updaten via hun internetverbinding."

 

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl

 

Publicatiedatum: