Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweetal nieuwe Svensson schermen bij Mondo Verde

Installateur Ben Martin installeerde recent twee nieuwe klimaatschermen bij Mondo Verde: de Luxous 1547 D FR en Harmony 5747 FR. Waarom heeft de jonge glastuinbouwondernemer Frans Bakker voor deze schermen gekozen en hoe bevalt het?

Frans Bakker (27 jaar) is een ‘nieuwe generatie glastuinbouwondernemer’. Samen met broer Kees (28 jaar) runt hij Mondo Verde, een familiebedrijf in tropische kamerplanten. Als zoon van een rasechte kweker hebben ze het ondernemersbloed en de groene vingers van hun vader. Specialistische kennis verwerven ze bij derden, zoals installateur Ben Martin en Svensson-adviseur (en achterneef) Bart Bakker. Zo ook bij de keuze voor nieuwe klimaatschermen.

Vervanging klimaatschermen
Na zo’n tien jaar waren de schermen in de kas in Rijsenhout nodig aan vervanging toe. “Economisch gezien waren ze allang afgeschreven, maar nu waren de schermen ook echt aan vervanging toe door slijtage. Ze waren gewoon oud, stoffig, er ontstonden groene plekken en lieten door slijtage ook niet meer genoeg licht door. Kortom, ze deden hun werk niet meer”, vertelt Frans.

“Grootste winst in energie besparen”
Achterneef en Svensson-adviseur Bart Bakker adviseerde de broers bij de aanschaf van de nieuwe schermen: de Harmony 5747 FR en de Luxous 1547 D FR. Isoleren en daarmee energie besparen stond hoog op het wensenlijstje van Frans. “Richting de winter willen we beter isoleren met beide schermen, om warmte binnen te houden. De winst die we kunnen behalen met isoleren is voor ons belangrijker, dan het beetje extra licht dat we in de winter kunnen vangen. Dat kunnen we dan beter toedienen met assimilatiebelichting. Daarom hebben we gekozen voor een dicht scherm boven en een diffuus energiescherm onder”, vertelt Frans. Dit onderste scherm is de LUXOUS 1547 D FR  deze zorgt voor diffuus licht in de kas door optimale verspreiding van het licht.

Klaar voor de winter
Installateur Ben Martin komt al jarenlang bij het familiebedrijf Mondo Verde over de vloer. “Vroeger hebben we ook de nieuwbouw gedaan”, vertelt Ben. Toen de broers de klimaatscherminstallatie wilden renoveren, bestond er dan ook geen twijfel wie dit moest doen. “We zouden de schermen in eerste instantie al in maart vervangen, maar dat is uitgesteld door de coronacrisis. We hebben het project nu drie weken geleden afgerond (september 2020). ”En Frans, tevreden over het resultaat? “Zeker. Alles gaat goed. De komende wintermaanden gaan we zien hoe het energiedoek z’n werk doet.”

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson
www.ludvigsvensson.com

 


Mondo Verde
www.mondoverde.nl

Publicatiedatum: