Tholen – Er is bij veel AGF-handelaren een sterke behoefte aan meer besparing op de energiekosten. Dat is niet alleen mogelijk met een bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen op het dak maar ook met koelceldeuren waarbij de doorloopfrequentie tussen de diverse ruimtes niet in gevaar hoeft te komen.

Christiaan van Ravenswaaij besloot dan ook te investeren in betere koelceldeuren voor zijn bedrijf om de temperatuur in de cellen beter vast te houden waardoor minder energie verloren ging aan het koelen zelf. Er was echter wel een probleem en dat was de hoge doorloop frequentie in de verschillende ruimtes. “Op de beurs liep ik echter Efaflex deuren tegen het lijf die gespecialiseerd waren in snelloopdeuren welke juist voor dit doel zijn gebouwd: goede isolatie van de koelcel zonder afbreuk te doen aan de hoge doorloopfrequentie.”

Uiteindelijk installeerde Efaflex begin 2020 9 deuren bij Van Ravenswaaij in Veenendaal. “7 ISO-60 koeldeuren, 1 turbodeur en 1 buitendeur,” vertelt Frank Keijzer, Directeur bij Efaflex.  “Deze deuren zijn op maat gemaakt voor Van Ravenswaaij en garanderen een constante temperatuur en hoge doorloopfrequentie.”

Door de besparingen die de deur kan opleveren bij een bedrijf is het mogelijk subsidie aan te vragen uit de EIA (Energie-Investeringsaftrek). In samenwerking met Impact-subsidieadvies kan Efaflex hier in voorzien bij zijn klanten. Zo hoeven deze deuren in het hogere prijssegment onderaan de streep niet direct duur uit te vallen. “We zouden er nog veel meer over kunnen vertellen en uitleggen hoe deze deuren precies werken maar soms doet een filmpje dat beter,” besluit Frank.

Voor meer informatie:
EFAFLEX – van der Tol & Keijzer B.V.
Snelle en veilige deuren
Floridadreef 118
3565 AM Utrecht
Tel: +31 (0)346–557 111
j.brouwer@efaflex.nl     
www.efaflex.nl 

S.C. van Ravenswaaij
De Doelen 2
3905 TA Veenendaal
Tel: +31 (0)318-546470
christiaan@ravenswaaij.nl
www.ravenswaaij.nl 

Jelte Aben
Impact Subsidieadvies
Tel: 055 234 0558
j.aben@impact-subsidieadvies.nl
www.impact-subsidieadvies.nl