Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droneteam Corvus groeit

Corvus Drones heeft een automatisch vliegende drone voor gewasmonitoring ontwikkelt. De startup groeit en heeft haar team uitgebreid met een aantal developers. Ook is Frans-Peter Dechering toegetreden als co-founder binnen het bedrijf.

In de (glas)tuinbouw is een toenemende behoefte aan gedetailleerde gewasinformatie. Denk aan kiemplanttelling, gewasmonitoring, stress meting en ziekte en plagen detectie. De redenen van deze groeiende behoefte zijn de strenger wordende eisen van retailers op het gebied van duurzaamheid en het gebrek aan arbeidskrachten.

Drone gewasmonitoring boven gerbera potplanten 

Om op deze ontwikkelingen in te spelen heeft Corvus haar team uitgebreid met software developers. Zij richten zich op nieuwe functionaliteiten en toepassingen van de volledig automatisch vliegende drone. Een automatische docking station en vliegen tussen bijvoorbeeld een tomatengewas zijn onderdelen van de development road map. 


Nieuwste drone prototype met smartphone flight control

Co-founder
Frans-Peter Dechering is toegetreden als co-founder en richt zich op commercie en finance. Hij heeft veel ervaring in de internationale tuinbouw en werkte als interim-manager bij technologie- en veredelingsbedrijven. Ook was hij als ondernemer mede-aandeelhouder in enkele technologie startups. 

Gerhold ten Voorde (founder Corvus Drones): “Met Frans-Peter hebben we de commerciële slagkracht in huis om verder te groeien en onze producten te introduceren. Zijn netwerk en marketing-en sales expertise zijn erg waardevol. Samen vormen we het management om Corvus Drones naar de volgende fase te leiden.” 


Het Corvus Drones team met Frans-Peter Dechering (uiterst links) en Gerhold ten Voorde (uiterst rechts)

Frans-Peter Dechering (co-founder): “Corvus Drones is een pracht bedrijf met unieke technologie. Ik ben er trots op deel uit te maken van deze innovatieve ontwikkeling en het fijne team. Met onze drones kunnen we elke individuele plant in alle kassen ter wereld digitaliseren, daar gaan we voor.”

Voor meer informatie: 
Corvus Drones  
Gerhold ten Voorde (founder)
0640-379715
gerhold@corvusdrones.com 

Frans-Peter Dechering (co-founder)
0624-431639
frans-peter@corvusdrones.com 

Publicatiedatum: