BVB Substrates verdubbelt op Brightlands in Venlo

BVB Substrates heeft substraatproductielocaties in Nederland, Duitsland, Zweden, Finland en Estland. Sinds twee jaar zijn ze ook bewoner van Brightlands Campus Greenport Venlo. En dat bevalt goed, want ze gaan hun vierkante meters uitbreiden op de campus. 

Guido Linders is business unit directeur van Kekkilä-BVB. Sinds twee jaar zitten zijn R&D-medewerkers op de campus in Venlo. Binnenkort verhuist ook het team Marketing & Development naar de campus. "Dat betekent concreet dat we meer vierkante meters nodig hebben om onze mensen te huisvesten", vertelt Guido op de kanalen van Brigthlands.

"Het netwerk dat op de campus ontstaat tussen onze mensen en de bedrijven, organisaties en onderzoeksinstellingen, zorgt ervoor dat we als bedrijf sneller op de hoogte zijn van de innovaties en ontwikkelingen in de regio. We vinden nu sneller onze weg in de veranderingen om ons heen en daar profiteren we als bedrijf enorm van."

Platform
De regio is volgens Guido een sterke speler als het gaat om gemengde productlocaties met zachtfruit, groente en champignons. Maar hij signaleert wel een verandering bij de productie. "De producenten worden steeds groter en gaan veel individualistischer opereren. Men wil alles voor zichzelf houden en dat terwijl samenwerking – juist nu in tijden van crisis– zo belangrijk is. Met elkaar bereik je meer dan in je eentje."

Inspiratie
Voor BVB Substrates biedt de campus een goed platform waar juist deze samenwerking centraal staat. "Tuurlijk, het levert ons als bedrijf niet meteen meer opbrengst in euro’s op, maar het gaat om het netwerk en het delen van de kennis en informatie. We doen inspiratie op en er ontstaan mooie samenwerkingen. We moeten als agrofoodsector dit platform veel meer gaan omarmen voor een maximaal resultaat."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven