Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met Rival Pythium, Phytophthora en valse meeldauw te lijf

Rival is vanaf nu beschikbaar via de Royal Brinkman webshop. Rival is een systemisch werkend fungicide met als werkzame stof propamocarb (bekend van de Proplant). Hiermee krijgen siertelers weer een extra mogelijkheid in handen om schimmels als Pythium, Phytophthora en valse meeldauw onder controle te houden. Rival is toegelaten in de bedekte bloemisterijgewassen.

Werkingswijze Rival
Rival wordt zowel door het blad als door de wortels opgenomen. De werking is specifiek tegen schimmels uit de groep van de Oömyceten. Hiertoe behoren de wortel infecterende schimmels Pythium en Phytophthora en de op het blad voorkomende valse meeldauw. Doordat Rival de bodemschimmels aanpakt, hoeft de plant minder energie te steken in afweer tegen deze schimmels. Die energie kan hij steken in andere processen wat resulteert in meer groei.

Propamocarb heeft een directe werking tegen de schimmel door remming van de groei van het mycelium. Bovendien worden de zoösporen (zwermsporen) van de schimmel gedood en wordt de sporenvorming en daarmee de verspreiding van de schimmel sterk geremd. Rival is een goedkoper alternatief voor de Proplant.


Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 's-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
[email protected]
www.brinkman.nl

Publicatiedatum: