Kassen voor waterzuivering in Egypte

Om te helpen bij een oplossing voor schoon water in Egypte heeft Gakon zich aangesloten bij een rioolwaterzuiveringsproject dat in aanbouw is in Egypte. Het project wordt uitgevoerd ten oosten van het Suezkanaal. Het project omvat de behandeling van afvalwater en landbouwafvalwater uit het rioolstelsel Bahr El-Baqar.

Om het watertekort in de Sinaï-regio op te vangen, zal het gezuiverde water worden teruggevoerd naar het El-Salam-kanaal en dienen voor de irrigatie van landbouwgrond op het Sinaï-schiereiland.

Bij de verschillende zuiveringsprocessen op de afvalwaterzuiveringsinstallatie komen enorme hoeveelheden slib vrij. Dit slib wordt gedroogd met de technologie van Huber die zonne-energie gebruikt voor het drogen om de massa en het volume van het slib te verminderen.Kassen 
Als partner van de joint venture zal Gakon voor dit project 16 kassen ontwerpen en bouwen met een oppervlakte van 9200 m² per kas. Door dit te doen, creëert Gakon de perfecte omstandigheden voor de technologie van Huber om het slib te drogen en de massa en het volume van het slib te verminderen. 

Als partner van de joint venture zal Huber ook de complete volautomatisch werkende slibaanvoer- en toevoerunit met schuifvloersysteem en Huber Schroeftransporteur Ro8 T units leveren. Verder levert Huber de elektrische aansturing van de complete zonnedrooginstallatie en natuurlijk de complete gedetailleerde procestechniek.

Bij Gakon zijn ze trots op hun bijdrage aan wat volgens het Wateringse bedrijf 'de grootste zuiveringsinstallatie ter wereld' is. 

Voor meer informatie:
Gakon Horticultural Projects
www.gakon.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven