Voor Vlaamse AGF-ers: vraag uiterlijk 29 oktober subsidie VLIF-subsidie aan

Het Departement Landbouw en Visserij doet in het kader van het Programmeringsdocument voor Plattelandsontwikkeling een oproep voor het indienen van investeringsprojecten in de agrovoedingssector tot verhoging van de toegevoegde waarde, de kwaliteit en de voedselveiligheid van landbouwproducten.

Verwerkers die activiteiten uitvoeren gelinkt aan bepaalde Nacebel-codes, groepen van landbouwers en een combinatie van deze begunstigden kunnen tot en met 29 oktober 2020 een steunaanvraag indienen.

De steun bedraagt 30% van de subsidiabele projectkosten en is beperkt tot maximum 300.000 euro per aanvraag. Dit komt overeen met een maximale subsidiabele investeringskost van 1 miljoen euro per project. De minimale subsidiabele investeringskost bedraagt 50.000 euro.

De steun bestaat uit een kapitaalpremie. Deze wordt in één schijf uitbetaald na de indiening van de aanvraag tot uitbetaling.

Totaalbudget 4 miljoen
Het totale beschikbare budget voor de oproep 2020 bedraagt 4 miljoen euro. De investeringsfocus ligt op ‘circulaire economie’ en op ‘de economische relance om de gevolgen van de coronacrisis te milderen’. Hiervoor wordt telkens 1.000.000 euro voorbehouden, voor zover voldoende projecten de minimumscore behalen. Het resterende budget is beschikbaar voor projecten met een investeringsfocus naar keuze van de aanvrager.

De uitvoeringsperiode van de projecten bedraagt maximaal twee en een half jaar vanaf de kennisgeving van de selectie.

Steunaanvraag indienen
Ondernemers kunnen tot en met 29 oktober 2020 via het e-loket voor Landbouw en Visserij een steunaanvraag indienen. De datum van indiening binnen deze periode speelt geen enkele rol bij de selectie.

De belangrijkste informatie moeten ondernemers in het DOC aanvraagformulier vermelden. Zij moeten dit als PDF-bestand opladen op het e-loket. Het formulier moet aangevuld worden met offertes.

De gegevens die ondernemers aanleveren via het aanvraagformulier en de bijhorende offertes zijn de enige basis voor de toekenning van de punten op de verschillende selectiecriteria.

De beoordelingen zullen plaatsvinden in de maand november 2020. 

Voor meer informatie klik hier door naar het Departement Landbouw & Visserij.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven