Online Nationaal Tuinbouwcongres:

Is het Tuinbouwakkoord crisisproof?

Op 1 oktober vindt het Nationaal Tuinbouwcongres plaats. Het thema luidt als volgt: Is het Tuinbouwakkoord crisisproof? Het programma kent een volledige online opzet voor de deelnemers. De dagvoorzitter is Simone van Trier.

Het eerste jaar van het Tuinbouwakkoord kende vele ontwikkelingen  voor de tuinbouw met belangrijke thema’s. Zo kreeg de sector te maken met het ODE-vraagstuk, toenemende handelsbarrières, de opzet van een nieuw gewasbeschermingsbeleid en een sterk veranderend arbeidsvraagstuk. Daarbij komt de coronacrisis met tal van (na-ijl) effecten. Kortom een bewogen start van het akkoord, waarbij de kwetsbaarheden van het tuinbouwcluster zijn blootgelegd.

Het programma
Het programma vindt plaats van 13.30 uur tot 14.30 uur. In het eerste gedeelte van het programma staat één jaar Tuinbouwakkoord centraal. Voorzitter Adri Bom-Lemstra kijkt samen met een vertegenwoordiger van de ambtelijke top van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit terug op een bewogen eerste jaar van het Tuinbouwakkoord. De opvallendste resultaten en vraagstukken worden aan tafel besproken.

Ook schuift directeur van ACCEZ, Judith Schueler aan. Zij is samen met specialisten afgelopen maanden druk bezig geweest om een scenario analyse op te stellen om de effecten van de coronacrisis voor het tuinbouwcluster in beeld te brengen. Dit kan ondernemers en beleidsmakers helpen om nu strategische keuzes te maken voor de toekomst. Schueler licht toe hoe de scenario analyse tot stand is gekomen. Daarbij komt ook de impact van de coronacrisis op de ambities van het tuinbouwakkoord aan de orde.

Tijdens het online congres kunt je actief deelnemen door de Yellenge app te downloaden. U ontvangt hierover op een later tijdstip de instructie.

Je kunt je hier aanmelden voor het Nationaal Tuinbouwcongres. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven