Tholen - Per 1 oktober nemen de bedrijven Alkemade International en J.P. Hogewoning een nieuwe verwerkingsruimte in Aalsmeer in gebruik. Beide bedrijven werken al ruim 20 jaar samen. Omdat de markt zich snel ontwikkelt en de samenwerking steeds intenser wordt, bleek een gezamenlijke uitbreiding een logische vervolgstap.

Vlnr William en John Hogewoning en Peter en Maarten Alkemade

Alkemade International en JP Hogewoning maken zich al jaren gezamenlijk sterk in het importeren en vermarkten van verse snijbloemen uit Ecuador, Colombia, Guatemala, Israël, Ethiopië, Kenia en Zuid-Afrika, en binnen de EU uit het middellandse zeegebied. De laatste vijf, zes jaar zijn de volumes voor verwerking klok en connect enorm gegroeid.  JP Hogewoning biedt dagvers een breed assortiment bloemen en heeft het (steeds fijnmazigere) transport naar de eindklant tot in de puntjes in de vingers. De connecties aan de bron van de een en die met de exporteurs van de ander, maken de samenwerking tot een sterke formule.

“Zowel voor kweker als koper worden we daarom een steeds belangrijkere partner”, zo vertellen de heren Alkemade en Hogewoning, terwijl we een kijkje nemen in de nieuwe hal. “De kweker van vandaag wil het liefst directe lijnen. Alleen maar uitpakken en naar de klok brengen is weliswaar nog altijd een belangrijke activiteit, maar het is niet de toekomst. Dankzij deze samenwerking kunnen wij méér voor hen betekenen, terwijl wij tegelijkertijd klanten een steeds groter assortiment kunnen bieden.”

‘Last but not least’ maakt een nieuwe verwerkingsruimte het aanhouden van een grotere voorraad mogelijk. Even was deze kracht een zwakte, zo leggen de heren uit, toen aan het begin van de coronacrisis iedereen met alles bleef zitten. “Maar al gauw was het weer een voordeel. We konden gauw weer aanvullen, er was weinig op de klok maar wél een zoekende markt. Daarom konden we voor (onze) kwekers en klanten in veel gevallen toch snel weer wat betekenen, en vervolgens, in lijn met de hele markt, week na week weer meer."

Voor meer informatie:
Alkemade International
www.alkemadeflowers.com

J.P. Hogewoning
www.jphogewoning.nl