Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ascania-Flora in zee met Oreon

Medio oktober zullen de LED-armaturen van Oreon geïnstalleerd worden bij het Oekraïense Ascania-Flora, de grootste rozenproducent van het land. Hier worden dagelijks zo’n 220.000 rozen geteeld, voor 95% voor de binnenlandse markt, maar het bedrijf wil meer. Ascania wilt groeien en innoveren en daarom kiezen zij voor de LED-armaturen van Oreon. 

Ascania heeft 550 werknemers en zo’n duizend partners in alle regio’s van Oekraïne. Het bedrijf wil meer productie en daar ook beter op kunnen sturen. Bovendien willen ze een voorloper zijn: LED-verlichting boven rozen is een groeimarkt en heeft volop potentie. Dat een grote partij als Ascania-Flora de stap naar LED maakt, is een belangrijke: de wetenschap zit in een vergevorderd stadium en tests laten blijken dat LED boven rozen bijzonder kansrijk is, maar vooralsnog hebben nog niet veel telers de stap gewaagd. Ascania-Flora gaat die potentie in de praktijk laten zien. 

Kijkje binnen bij Ascania. Foto: website Ascania

Lumex M. heeft al jaren een goede relatie met Ascania en was reeds leverancier van traditionele HPS-verlichting. Omdat ook Ascania wil innoveren en voorop wilt lopen heeft Lumex M. voorgesteld om gebruik te maken van LED-verlichting. Ascania is niet over één nacht ijs gegaan; de afgelopen 14 maanden hebben medewerkers van Oreon de kas in Kiev bezocht en zijn medewerkers van Ascania in Nederland geweest om diverse telers te bezoeken.

Innovatief
Ascania-Flora investeerde de laatste jaren veelvuldig om haar gewassen kwalitatief te verbeteren. Dat is bijvoorbeeld af te lezen in de lichtniveaus waarmee men werkt: waar men voorheen met 105 tot 157 µMol/s verlichtte, is dat nu 157 tot 210 µMol/s. Een roos heeft veel licht nodig om tot wasdom te komen. Ook het kasklimaat is verbeterd. Er is geïnvesteerd in vochtigheidsbeheersing en schaduwdoeken. Het systeem ‘Fog’ wordt gebruikt, zodat planten niet bevochtigd maar beneveld worden. De stap naar Oreon past daar prima bij, omdat de LED grow lights van Oreon werken op een unieke waterkoelingstechnologie. Hierdoor kan een deel van de vrijgekomen warmte, worden omgezet in herbruikbare energie. Energie - en dan met name elektriciteit - is in Oekraïne een hoge kostenpost, wat eveneens een belangrijke reden geweest is om op Oreon over te schakelen. Met het juiste spectrum kunnen de rozen nog efficiënter belicht worden, zonder dat dat leidt tot extra energiekosten.

Voor meer informatie:
Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
Netherlands
T: +31 30 760 0660
[email protected]
www.oreon-led.com

Publicatiedatum: