Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coating tegen algen en mossen in de sierteelt

Eind juni verliep definitief de opgebruiktermijn van de werkzame stof quinoclamine, ook wel bekend van het middel Mogeton┬╣. Daardoor staan de telers van potplanten, boomkwekerijgewassen (containerteelt) en vaste planten (containerteelt), zowel bedekt als onbedekt, voor een uitdaging als het gaat om de bestrijding van algen, blad- en levermossen, ziet men bij HortiPro, dat als alternatief het product MossKade als helpende hand voor de teler aanbiedt. 

"MossKade is een effectieve en milieuvriendelijke oplossing voor het verwijderen van diverse mossen (lever-, korstmossen enz.) en groene aanslag", aldus de specialisten van HortiPro. "MossKade is opgebouwd uit verschillende levensmiddelen die gezamenlijk een coating vormen. Deze coating zorgt voor een fysieke bestrijding van mossen en algen."

Proefbespuiting
Mossen hebben in tegenstelling tot planten geen vaten- of wortelstelsel. "Hierdoor worden planten bij een toepassing van MossKade niet of nauwelijks aangetast."

Bij gebruik bij jonge planten of stekken zou wel enige bladschade op kunnen treden en daarom adviseert HortiPro altijd een proefbespuiting uit te voeren.

Mosskade dient bij de bestrijding van mossen op actief mos toegepast te worden. Mos is actief in het eerste ochtendlicht wanneer de ochtenddauw nog op het mos ligt. "Breng Mosskade in een verhouding van 1 op 10 delen water ruim aan met een gieter of een spuitnozzel met een grove druppel, bij voorkeur met een Teejet 8005.

Ook kan een toevoeging van de uitvloeier Heliosol (300ml op 100 liter water) een meerwaarde hebben op de werking van MossKade."

Voor een optimale werking is het ten slotte heel belangrijk dat de Mosskade opdroogt gedurende de dag, weten de gewasbeschermingsspecialisten. "Als er meerdere lagen mos aanwezig zijn kan een extra toepassing noodzakelijke zijn."

 ┬╣) Mogeton is een merknaam geregistreerd door Bayer Crop Science

Voor meer informatie:
Hortipro
www.hortipro.net
[email protected]

Publicatiedatum: