Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samwel Orioki, Progeny Ventures

Nieuwe Keniaanse bloemenexporteur start bedrijf in uitdagende tijd

Om risico's te spreiden en meer werkgelegenheid te creëren in Kenia, richtten Samwel Orioki en zijn vrouw vorig jaar een nieuwe bloemenexportonderneming op: Progeny Ventures. Hoewel de start-up met open armen ontvangen werd, maakte het bedrijf haar start tijdens één van de moeilijkste periodes denkbaar. Vlak voor het bedrijf begon, werd de wereld getroffen door de uitbraak van Covid-19. Nu de situatie geleidelijk lijkt te verbeteren, stromen de eerste bestellingen binnen en hoopt het bedrijf dan toch eindelijk de eerste bloemen te kunnen verladen. 


Samwel Orioki.

Ervaring in de bloemensector
In deze nieuwe start-up bundelden Sanwel en zijn partner hun beider expertises. "Ik heb ervaring in de exportsector. Voorheen exporteerde ik groenten. Mijn partner heeft ervaring in de bloemsector. Zij is al meer dan zeven jaar werkzaam binnen de sector en heeft veel kennis opgedaan met betrekking tot de kwaliteit van bloemen en de vraag op de diverse markten. "Voor ik dit bedrijf oprichtte, heb ik grondig onderzoek gedaan naar de kwaliteitseisen in de verschillende landen en vervolgens heb ik teeltbedrijven benaderd die aan deze kwaliteitsstandaarden kunnen beantwoorden. "We hebben inmiddels contact gelegd met een aantal bloementelers voor de levering van verschillende producten, zoals decoratiegroen, zomerbloemen en rozen."

Risico spreiden
Hoe krijg je je bloemen naar de markt? Samwel legt uit dat hij en zijn partner en gat in de markt zagen, toen de vraag naar verse bloemen exponentieel toenam. Zij benaderden telers die besloten met hen samen te werken voor de levering van bloemen. "Verschillende markten vragen om verschillende bloemen en het komt dus voor dat een teeltbedrijf een bepaald product of kwaliteit niet kan leveren. We bieden onze klanten daarom de mogelijkheid aan om verschillende kwaliteiten te kiezen bij een select aantal telers. We hebben ook goede banden opgebouwd met andere leveranciers die al lang in de sector actief zijn. Hierdoor krijgen we meer inzicht in de vraag op de  verschillende markten. We weten welke kwaliteit de klanten verwachten en kunnen deze ook leveren. Op deze manier komen we tot een strategie, waarbij de teler de klant niet teleur hoeft te stellen en toch zijn product kan leveren. Wanneer we niet aan een klant kunnen leveren dan vragen we een ander bedrijf om dit namens ons te doen. Alles draait om samenwerking."

Toen sloeg Covid-19 toe
Vlak voordat we echt van start gingen, sloeg Covid-19 toe. "De vraag daalde drastisch en er was een tekort aan luchtvrachtcapaciteit. Alles bij elkaar komt het erop neer dat we geen slechter moment hadden kunnen treffen om een nieuw bedrijf te beginnen."


Receptie van Progeny Breeding

De situatie verbetert, eerste klanten zitten in de pijplijn
Gelukkig lijkt de situatie zich te verbeteren. "De vraag trekt weer aan en sommige telers schalen hun productie weer op. Er kunnen meer bloemen naar hun eindbestemmingen worden verladen. We zijn nu in onderhandeling met een aantal potentiële klanten in het VK en Nederland. Het is best een uitdaging om in deze uitzonderlijke tijd zakenrelaties op te bouwen. Ik heb echter wel hoge verwachtingen. Het zal even duren om samenwerkingen tot stand te brengen maar ik ben ervan overtuigd dat als klanten eenmaal kennis hebben gemaakt met onze kwaliteitsproducten en betrouwbare dienstverlening het voor alle partijen positief uit zal pakken."

 

Voor meer informatie:
Progeny Ventures
Samwel Orioko
T: +254773924755
Email: info@progenyventures.co.ke
www.progenyventures.co.ke

Publicatiedatum: