Crisisproof telen op agenda aanstaande Landbouwraad

Op 1 september aanstaande vindt in Koblenz een Informele Landbouwraad plaats. Namens Nederland is landbouwminister Carola Schouten van plan aanwezig te zijn. Een van de bespreekpunten op de Europese bijeenkomst is een meer weerbare voedselketen in toekomstige crisissituaties.

Crisis liet belang interne markt zien
Schouten pleit daarom voor risicospreiding, minder afhankelijkheid van importproduct, meer technologie om de afhankelijkheid van menselijke arbeid te beperken en het versterken van het ondernemerschap van de boer en tuinder, zo schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. 

"De COVID-19-crisis heeft aangetoond dat ondanks de begrijpelijke beperkingen in bewegingen van mensen, transport van agrofoodproducten min of meer gewoon doorgang heeft kunnen vinden binnen Europa. Dit onderstreept de meerwaarde van de interne markt.

Door meer samenwerking op Europees niveau kan de afhankelijkheid voor import uit en export naar derde landen verminderd worden. Dit draagt niet alleen bij aan de versterking van de weerbaarheid van de Nederlandse en, in bredere zin, ook de Europese agrofoodsector, maar ook aan de gewenste verduurzaming van het voedselsysteem zoals beoogd met de Van Boer tot Bord-strategie."

Lees hier Schouten's brief.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven