Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"land dat vlak en groot genoeg is, is steeds moeilijker te vinden"

Britse landbouwer biedt 3 hectare grond aan voor kassenbouw

Sinds het begin van COVID-19 onderzoeken veel Britse fruit- en groententelers nieuwe teeltmethoden, zoals vertical farming, om de productie te verhogen en supermarkten te verzekeren van een goede voorraad.

Maar niet alleen de bestaande telers willen bijdragen aan de zekerheid en lokalisatie van de toeleveringsketen. In het kielzog van de wereldwijde crisis willen veel Britse telers (meestal gespecialiseerd in teelt in open veld) en zuivelboeren hun ongebruikte stukken land beschikbaar stellen om de productie te verhogen en aan de nieuwe vraag in de markt te voldoen. 

Land dat vlak en groot genoeg is om kassen op te bouwen is steeds moeilijker te vinden en het is voor Britse kwekerijen dus lastig om hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Robin Jones, eigenaar van Pen Y Garth Farm in Mold, Wales, heeft contact opgenomen met Britse telers in de hoop dat hun ongebruikte land als potentiƫle locatie kan dienen voor nieuwe kassen of polytunnels.

Jones: "Ik ben me bewust van de noodzaak om de zekerheid van de Britse leveringsketen te verstevigen na deze pandemie. En alhoewel ik geen vaardigheden heb op het gebied van kasteelt op commercieel niveau heb ik het idee dat Pen Y Garth Farm wel kan bijdragen aan de oplossing."

Jones beschikt over 3 hectare land in Wales met 'uitstekende logistieke mogelijkheden'. Het land is geschikt voor de bouw van een kas op grote schaal. Hij hoopt een langdurige samenwerking aan te kunnen gaan: "Ik wil dat het land voor een hoger doel kan worden ingezet en dat ik kan bijdragen aan de economie, die in de afgelopen jaren zo goed voor mij is geweest."

Voor vragen over de beschikbaarheid van het land van Pen Y Garth:
Bridge Greenhouses Ltd.
[email protected]
07503632921

Publicatiedatum: