Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toch geen zonnepark op tuinbouwperceel Bommelerwaard ondanks foutje Provincie

Tholen - De Provincie Gelderland heeft ten onrechte een streep gezet door het plan van een ondernemer om een zonnepark van 1,8 hectare te bouwen op een tuinbouwperceel. Dat oordeelde de Rechtbank Gelderland afgelopen donderdag 25 juni.

De gronden waarop de Provincie het bouwplan niet toestond, klopten allemaal, maar de gemeente én niet de Provincie had het besluit moeten nemen en daarmee is het beroep tegen het besluit gegrond verklaard en moet het besluit vernietigd worden. Overigens komt er daarmee nog steeds geen zonnepark, want een omgevingsvergunning wordt niet afgegeven.

Herstructurering
Door de ondernemer, exploitant van een koelbedrijf voor o.a. AGF-producten in de gemeente Maasdriel, was het plan opgevat om 1,8 hectare zonnepark op een perceel met de bestemming 'Agrarisch Tuinbouw' te bouwen. Omdat het gebied aangewezen is voor herstructurering van de glastuinbouw en de paddenstoelteelt is men streng op bouwplannen die dit doel in de weg (kunnen) zitten. 

Foutje
Omdat echter de Provincie 'ten tijde van de aanvraag' een 'Verklaring van geen bedenkingen' moest verlenen, had de Provincie 'de aanvraag onverwijld door moeten zenden'. Dat is niet gebeurd, waardoor de Rechtbank alsnog de eiser met de bouwplannen voor een zonnepark in het gelijk heeft gesteld. 

De weigering voor verlening van een omgevingsvergunning blijft wel in stand. Wel krijgt de ondernemer met plannen voor het zonnepark de proceskosten vergoed door de Provincie, in totaal nog geen duizend euro.

Lees hier de hele uitspraak.