Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oosterhoutse freesia kweker zet Voedselbank in de bloemen

Jos en Michel Zeestraten kweken freesia’s en Hortensia’s aan de Dijstraat in Oosterhout. De heerlijk geurende freesia’s groeien het hele jaar rond in de kwekerij. Ook in maart van dit jaar stonden de bloemen klaar om geplukt te worden en hun weg naar de consument te vinden. De corona-crisis zette daar een dikke streep door.

In maart en april viel de markt voor bloemen helemaal stil. Iedereen was bezig om zich te beschermen tegen het Corona virus. Vooral binnen blijven was het devies. Ook voor de klanten en medewerkers van de Voedselbank was het een onzekere tijd. Om het mes aan twee kanten te laten snijden, organiseerde Greenport Gelderland een project waarbij onverkoopbare bloemen en groente van de kwekers direct aan de Voedselbank geleverd wordt. Voor de gebroeders Zeestraten een mooie kans om te zorgen dat een deel van hun bloemen een goede bestemming kreeg. Bovendien was het door de bijdrage van Provincie Gelderland mogelijk om Zeestraten tegen kostprijs zijn bloemen te vergoeden.

Intussen begint de afzet van freesia’s weer op gang te komen. Volgens Jos Zeestraten weten steeds meer mensen het verkoopstalletje aan de Dijkstraat te vinden. Ook de afzet via de veiling loopt een stuk beter. Twee weken geleden kwam echter het verzoek van de Voedselbank of er nog freesia’s beschikbaar waren. Dat bleek namelijk een schot in de roos te zijn geweest bij de cliënten van de Voedselbank die zelden geld over hebben om een bloemetje te kopen. Met een karretje vol bloemen reed Zeestraten vervolgens naar de Voedselbank in Arnhem en even veranderde het uitgiftepunt van die Voedselbank in een bloemenwinkel vol vers geplukte freesia’s.

bron: Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen

Publicatiedatum: