Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Azrom bouwt 16 ha multispan foliekas voor rozen in Shandong, China

In Rizho, een stad in de noordelijke provincie Shandong in China, verrijst een nieuw 16ha groot kassencomplex voor de rozenteelt. Het project wordt gerealiseerd door de Israƫlische kassenbouwer Azrom en zal naar verwachting eind augustus/begin september klaar zijn.

Zviki Porat, Azrom's Global marketing manager, vertelt over het project: "In China neemt de vraag naar bloemen toe. Traditioneel en vanwege klimatologische redenen ligt 70-80% van de Chinese rozenteelt in het zuidwesten van het land (provincie Yunnan). De beste markten bevinden zich echter op ongeveer 3.000 km afstand in de rijke oostkust (Shanghai) en in het noorden van China (Peking). De afstand tussen de kwekerijen en de markt leidt tot hoge prijzen voor de consument, die te wijten zijn aan transportkosten. Om deze reden is er besloten om dichter bij de belangrijkste markten, in Rizho, een hoogwaardige kas te bouwen. Deze stad ligt precies tussen Peking en Sjanghai, 700 km van Peking en 600 km van Sjanghai. Op deze manier kunnen ze voldoen aan de vraag naar rozen van hogere kwaliteit, voor redelijke prijzen omdat de transportduur korter is."

De kas is uitgerust met allerlei technieken die nodig zijn om deze hoge kwaliteit rozen in het Chinese klimaat te kweken. "Het weer in China is zeer gevarieerd. In de meeste gebieden zijn de zomers erg warm en de winters erg koud. Dit vraagt om praktische oplossingen voor beide seizoenen en vergt maximale energiezuinigheid en lage kosten. Aangezien dit het derde rozenkasproject van Azrom in China is, heeft het bedrijf al veel ervaring. "Door rekening te houden met alle factoren heeft ons team besloten om een multispan foliekas te bouwen die volledig geautomatiseerd is met verwarming en zeer hoge ventilatiesnelheid alsmede een hoogwaardig fertigatiesysteem, inclusief een volledig recyclingsysteem."

Het project is in mei van start gegaan en zal naar verwachting eind augustus/begin september klaar zijn.

Voor meer informatie:
Azrom Greenhouses
Zviki Porat
[email protected]
www.azrom.com

Publicatiedatum: