Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"je weet niet wat je hebt als je de kwaliteit niet controleert"

Wat maakt een meststof hoogwaardig?

Tholen - Er zijn meer meststoffen verkocht dan in de afgelopen jaren, dus het is belangrijk om de voorraad en de kwaliteit op een hoog niveau te houden. Ook neemt het aantal mensen in de wereld toe, waardoor de vraag naar voedsel toeneemt.

Daarmee stijgt de vraag naar meststoffen, waarmee efficiënt voedsel kan worden verbouwd. Tuinbouwgrond wordt meer en meer gebruikt voor hoogwaardige gewassen en goede meststoffen leveren meer kilo's voedsel op. Dave Pinxteren van Prayon, een Belgische kunstmestproducent, vertelt over hoogwaardige meststoffen.

Hoogwaardige meststof
Een meststof is hoogwaardig als hij zuiver is. Voor een oplosbare meststof betekent dit onder andere dat deze volledig oplost in plaats van dat één of twee procent onopgelost blijft. "Er zijn drie dingen die bijdragen aan de zuiverheid van een meststof," zegt Dave.

"Het eerste is het uitgangsmateriaal. Beginnend met een meer zuiver product, genereert een meer zuivere meststof. Het productieproces is ook belangrijk, het hebben van de juiste kennis en het gebruik van de juiste technologie resulteert in zuiverder meststoffen."

Het derde punt is dat de kwaliteit zeer regelmatig moet worden gecontroleerd. "Je weet niet wat je hebt als je de kwaliteit niet controleert."

Benelux
In de Benelux is het belangrijk dat er niet te veel ophoping van natrium is, omdat de opname door de planten zeer beperkt is. Dave: "Dit betekent gewoon dat er niet te veel natrium in de meststof mag zitten. Meststoffen van mindere kwaliteit kunnen leiden tot mogelijke opbrengst en (fruit)kwaliteitsverlies," besluit Dave.

Voor meer informatie:
Dave Pinxteren
Prayon
+32 42 73 97 63
[email protected]
www.prayon.com

Publicatiedatum: